Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

6 načina kako na poslu ostvariti sve želje

Niste jedini ako ste razmišljali o tome kako posao obaviti u najkraćem vremenskom roku, pa čak i na način da izbjegnete neka pravila i "stvari" pokušate riješiti okolnim putem. Pitate se kako kolegu zatražiti za uslugu?

Tko je glavni?
Iako katkad želite izbjeći nepotrebne sastanke, nemojte zaobilaziti osobu koja je nadređena za neki posao ili poslovni odjel. Stoga, prvo pitanje koje se morate zapitati prije nego što počnete planirati kako riješiti određen problem na poslu jest: "Tko o tome odlučuje?" Zatim se obratite toj osobi i dajte joj do znanja da cijenite njezin rad te poštujete poziciju na kojoj se nalazi, ali da trebate uslugu.



Zovem zbog usluge…
Istraživanja pokazuju da su ljudi više voljni pomoći osobi ako su prvi koju je ta osoba zatražila za pomoć. To znači da osobi koju želite zamoliti za pomoć morate dati na važnosti. Velika je vjerojatnost da će vam ta osoba, kada uvidi koliko cijenite njezin rad, bez razmišljanja pomoći.

Razriješite sve razmirice
Ako ste s kolegom na poslu imali konfliktnu situaciju, morate ju riješiti. Imajte na umu da nikad ne znate kada će vam neka osoba trebati. Stoga, ili kolegi argumentima pokažite da ste bili u pravu, ili priznajte svoju grešku.

Potražite "zajednički" problem tvrtke
Ako imate neodgodiv poslovni problem i neophodna vam je pomoć više kolega, pokušajte pronaći posljedicu tog problema za cijelu tvrtku. To znači da se morate usmjeriti na to kakve će posljedice imati taj problem za cijelu tvrtku, a ne samo na vaš odjel u kojem radite. Kada predstavite svojim suradnicima "zajednički" problem, zasigurno će vam bez razmišljanja priskočiti u pomoć.

Zatražite pomoć od kolega koji cijene vaš rad
Zatrebate li pomoć, najjednostavnije je prvo upitati kolege koji cijene vaš rad. Ukoliko vam oni ne mogu pomoći, tada ih zamolite za savjet kome se obratiti.

Da, ja to mogu sam
Iako pomoć uvijek dobo dođe, ponekad čovjek treba sakupiti samo hrabrosti i preuzeti odgovornost za posao kojeg radi. (A.T.)

Izvor:
timesonline.co.uk

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.