Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Indijci odobravaju diskriminaciju pri zapošljavanju

Istraživanje neprofitne organizacije WorldPublicOpinion.org pokazuje da se 90% ispitanika protivi rasnoj diskriminaciji na radnom mjestu.


U globalnoj studiji sudjelovalo je 15.000 zaposlenika iz Azerbejdžana, Kine, Egipta, Francuske, Velike Britanije, Indije, Indonezije, Irana, Meksika, Nigerije, Palestine, Rusije, Južne Koreje, Turske, Ukrajine i SAD-a.

Rezultati pokazuju da 90% ispitanih smatra kako je rasna i etnička jednakost važno, a 69% izrazito važno pitanje na radnim mjestima.

Većina ispitanika navela je kako bi među poslodavcima trebalo potpuno iskorijeniti diskriminaciju, a najviše istomišljenika je među Francuzima, Kinezima, Amerikancima, Indonežanima, Britancima i Azerbajdžancima.

Međutim, ovako glasna borba protiv rasne i etničke diskriminacije nije vidljiva u Indiji, gdje je 30% ispitanih izjavilo kako bi poslodavcima trebalo dozvoliti da odbiju zaposliti osobu druge rase ili podrijetla. (V.K.)

Izvor:
Workforce management

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.