Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Plaće ruskih menadžera 156.000 eura godišnje

Ruski menadžeri s prosječnom plaćom od 156.000 eura godišnje, imaju najviše plaće među menadžerima u istočnoj i srednjoj Europi, pokazuju rezultati istraživanja austrijske tvrtke Kienbaum.

Prema tim rezultatima, najniže plaće od 70.000 eura, imaju slovački menadžeri, a ispred njih se nalaze hrvatski, sa 86.000 eura godišnje.

Drugo mjesto po visini plaća pripada poljskim menadžerima koji godišnje zarade 129.000 eura. Autori ističu kako za razliku od ovih, menadžeri u zemljama zapadne Europe zarađuju znatno više pa tako za usporedbu njemački menadžeri u prosjeku zarade 247.000 eura.

No, osim o zemlji, plaće menadžera ovise i o vrsti posla, radnom mjestu, gospodarskoj situaciji, ali i veličini tvrtke. Tako voditelj ljudskih resursa u tvrtki sa do 100 zaposlenih prosječno zarađuje 39.800 eura, dok onaj u tvrtki s više od 500 zaposlenika zaradi 84.800 eura.

Naravno na visinu primanja utječe obrazovanje i radno iskustvo, ali i razni bonusi i pogodnosti. Primjerice, u Češkoj oko 92% menadžera, ovisno o rezultatima ima pravo na udio u dobiti. Isto pogodnost u Poljskoj ima 90% menadžera, a u Hrvatskoj tek 14 posto. (V.K.)

Izvor:
Slobodna Dalmacija

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.