Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Planiranje mirovine Amerikancima poput dijete

Planiranje mirovine za radnike u SAD-u je itekako složen proces. Čak štoviše, sami Amerikanci smatraju da je težak poput odlaska na fitness ili držanja dijete.

Istraživanje koje je nad 1.000 ispitanika provela Američka banka pokazuje da 30% Amerikanaca smatra kako je teško započeti planirati mirovinu, a 29% njih to uspoređuje s odlaskom na fitness, dok je za 28% planiranje mirovine jednako držanju dijete.

Tek 33% ispitanih navodi da uspješno planiraju umirovljenje, dok ih 23% još nije počelo razmišljati o završetku svog radnog vijeka.

Predsjednik banke i Instituta za umirovljenje Jeffrey Carney navodi kako je to posve logično, jer mnogo ljudi nije upoznato s procedurom za umirovljenje, ne znaju koliku mirovinu mogu očekivati niti koja je dobna granica za umirovljenje.

Rezultati istraživanja pokazuju da mnogi radnici ne iskorištavaju sve mogućnosti kako bi imali što bolju mirovinu. Iako je 79% Amerikanaca upoznato s koristima dodatnog mirovinskog osiguranja, četvrtina ih uopće ne štedi na taj način. Osim toga, 68% Amerikanaca upoznato je s prednostima štednje na nekom od pojedinačnih mirovinskih računa, ali ih samo 40% ima otvorene takve račune.

Stručnjaci se slažu da je stanovništvo nedovoljno informirano, zbog čega im je potrebno osigurati edukaciju kako bi znali s kolikim prihodima mogu raspolagati nakon umirovljenja i kao uopće otići u mirovinu. (V.K.)

Izvor:
WorldAtWork

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.