Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kanađani smijehom umanjuju stres na poslu

Gotovo polovica kanadskih zaposlenika smatra da humor na poslu umanjuje stres, pokazalo je istraživanje tvrtke Workopolis o prvotravanjskim šalama na poslu.

Također, 37% ih vjeruje da se humor najčešće "ide" s kolegama na poslu, dok ih 6% drži da je "most" između nadređenih i zaposlenika najlakše prijeći pomoću malo humora.

No, humor na poslu donosi neka pravila.



  • Poznavanje pravila tvrtke - prije no što se upustite u smišljanje šala, valja se raspitati podržava li tvrtka u kojoj radite takve poteze.
  • Znati granicu ukusa - iako kolege s kojima dijelite radno mjesto odobravaju šale i humor tijekom radnog vremena, to ne znači da to odobrava i vaš šef. Stoga, izbjegavajte takve razgovore sa šefom, ako niste sigurni gleda li na šale dobronamjerno.
  • Znati do kuda možete ići - iako je riječ o šali, morate imati na umu da ona ne smije ugroziti poslovanje tvrtke. Također, imajte na umu da su šaljivi ispadi fora, no izbjegavajte šale koje mogu dovesti u neugodnu poziciju vaše kolege.
  • Odabrati pravi trenutak - valja imati na umu da nije uvijek pravi trenutak za šalu. Primjerice, ako vaš kolega ima poslovni sastanak, priča s klijentom na telefon ili je u gužvi zbog posla, tada nije trenutak za šale.
  • Što ako odete predaleko? - ako uvidite da ste sa šalom otišli predaleko, svakako se ispričajte kolegi. (A.T.)
  • Izvor:
    WorldatWork

    MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.