Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Tko želi biti poslužitelj u toaletu

Svakog dana u 10 sati ujutro Samuel (33) otvara torbu te na svoj radni stolić postavlja bočice sapuna i toaletne vodice, posudu za sitan novac i nakon što sjedne na svoju stolicu oslikanu leopardovim printom, započinje njegov radni dan. Samuel je poslužitelj u toaletu.

Njegov radni dan traje pet sati, a zadatak mu je čuvati red u toaletu u jednom pubu u mondenom dijelu Londona i posjetiteljima nudi sapun te toaletnu vodicu.

Osim toga dijeli papirnate ručnike, vodi prijateljski razgovor s posjetiteljima te prima napojnice. Međutim, sam ističe kako nije prezadovoljan zaradom jer kući ponese manje od 50 funti dnevno.

Poslužitelj u toaletu nije baš izazovan posao, a najčešće ga rade oni koji ne mogu pronaći nikakav drugi posao, i to part-time. Također, osobe koje rade ovaj posao ne nailaze na razumijevanje većine Britanaca, koji ne daju prirodno napojnice kao Amerikanci.

No, u Londonu postoje klubovi u kojima su ovi zaposlenici sastavni dio ponude i ravnopravni članovi tima koji stoji na usluzi gostima. U klubu Tiger Tiger ističu da njihovi poslužitelji u toaletu ne rade za napojnicu, već primaju propisanu minimalnu plaću.

Ipak, među onima koji rade za napojnicu nalazi se i James, čovjek u 40-im godinama koji kaže kako u danima vikenda i božićnih blagdana po noći može zaraditi i do 200 funti. (V.K)

Izvor:
BBC

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.