Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Google poslodavac prvog izbora za MBA diplomante

Najveća svjetska tražilica atraktivna je i posloprimcima koji uglavnom ciljaju na razvoj karijere u financijskom i consulting sektoru

Gdje američki MBA diplomanti nakon školovanja žele raditi? Investicijske banke i konzultantske kuće i dalje su popularne, ali već drugu godine za redom poslodavac prvog izbora za američke MBA diplomante je – Google.

Naime, tamo bi htjelo raditi 24 posto, od gotovo 6.000 ispitanih polaznika MBA studija na 52 poslovne škole.

Sretni zaposlenici
Na drugom mjestu nalazi se konzultantska kuća McKinsey & Co. gdje bi htjelo raditi 16 posto ispitanika, dok je na trećem investicijska banka Goldman Sachs gdje bi najradije radilo 15 posto ispitanika.

Na četvrtom mjestu najpoželjnijih poslodavaca nalazi se Apple, a na petom Boston Consulting Group.

Međutim, mnogi stručnjaci ističu kako je Google postao svjetski poznat upravo zbog zapošljavanja najboljih talenata, pa ovakvi rezultati ne trebaju čuditi.

Autori istraživanja iz tvrtke Universum Communications ističu da je Google atraktivan posloprimcima svih razina obrazovanja jer su "poznati po tome što svoje zaposlenike održavaju sretnima". (V.K.)

Izvor:
Fortune

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.