Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

U Britaniji najsretniji zaposlenici u salonima ljepote i frizeri

Zadovoljni zaposlenici su oni koji imaju dovoljno vremena za privatan život i dobre suradnike

Istraživanje nad 1.000 zaposlenika u 20 profesija pokazalo je da su zaposlenici u salonima ljepote i frizeri najzadovoljniji svojim poslom, dok su građevinski radnici najmanje zadovoljni.


Istraživanje je pokazalo da Britancima nije toliko važno rade li posao koji im je zanimljiv, već prije svega žele ostvariti dobru ravnotežu između osobnog života i posla i dobre međuljudske odnose.

Plaća nije važna
Osim toga istraživanje sugerira kako im visina plaće nije presudna za zadovoljstvo poslom, s obzirom da je manje od polovice ispitanika navelo kako su svojim poslom zadovoljni isključivo zbog plaće.

Iza frizera, najzadovoljniji svojim poslom su vojnici, a za njima slijede kuhari te zaposlenici u prodaji. Na šestom mjestu nalaze se učitelji, a na sedmom i osmom, marketinški stručnjaci te knjigovođe.

Financijaši među nezadovoljnima
Devete na ljestvici zadovoljstva poslom su poslovne tajnice, a iza njih su vodoinstalateri, inženjeri i arhitekti.

Novinari se nalaze na 13. mjestu zadovoljstva poslom, dok su na 14. automehaničari, a na 15. stručnjaci za ljudske resurse. Zaposlenici u call centrima nalaze se na 16., IT stručnjaci na 17., a medicinske sestre na 18. mjestu. Najnezadovoljniji su bankari i financijski stručnjaci te građevinski radnici. (V.K.)

Izvor:
Telegraph

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.