Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Križaljka i bademi za bolje pamćenje

Zdrava ishrana i dobar san najvažniji su za koncentraciju

Unatoč tome što je najjače računalo na zemlji, naš mozak ponekad "odmara". No to i ne čudi, jer ga čovjek dnevno "bombardira" s brojnim informacijama.

Ako ste zaboravili gdje ste parkirali svoj automobil ili, pak , ime novog kolege iz ureda, ne brinite. Svatko u nekom trenutku ostane bez određene informacije. Donosimo vam nekoliko savjeta kako poboljšati pamćenje.



Jedite bademe
Vjerujte – bademi poboljšavaju pamćenje. Stoga je preporučljivo prije odlaska u krevet konzumirati kombinaciju bademovog ulja i mlijeka.

Pijte sok od jabuka
Istraživanje Sveučilišta Massachusetts Lowell ukazuje na to da sok od jabuke povećava proizvodnju osnovnog neurotransmitera acetilkolina u mozgu, što rezultira povećanom memorijom.

Redovito spavajte
Istraživanje pokazuju da se tijekom sna u umu pohranjuju sve informacije dobivene tog dana.

Uživajte u jednostavnim zadovoljstvima
Stres najlošije utječe na naš mozak i snagu memorije, stoga je preporučljivo da redovito vježbate, organizirate izlete u prirodu te si priuštite užitke koje gode vašem umu, tijelu i duši. Primjerice, uživajte u glazbi, igrate se sa svojom djecom, pišite blog, odvojite vrijeme za prijatelje.

Zdrava ishrana
Poznata je činjenica da teška hrana ne samo stresna za naš probavni sustav, već negativno utječe i na mozak. Naime, zbog nepravilne ishrane čovjek se često osjeća gnjevno, tužno i brižno, dok zdrava prehrana poboljšava našu koncentraciju, ali i kreativnost.

Rješavajte križaljke
Osim fizičke, i mentalna je vježba jednako bitna za oštar i brz um. Stoga, rješavajte križaljke, čitajte, slikajte, pišite blog, usavršite svoje znanje, naučite strani jezik.

Meditirajte
Joga ili meditacija oslobađaju tijelo od stresa. Život bez stresa snižava krvni tlak, usporava disanje, uravnotežuje metabolizam i oslobađa napetost mišića, a sve to znatno doprinosi snazi našeg uma.

Pijte vitamin B-kompleks
Kompleks B vitamina jača memoriju. Stoga, jedite u što većoj mjeri povrće koje ga sadržava. (A.T.)

Izvor:
dumblittleman.com

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.