Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanski sindikat protiv visokih potpetica

Dugotrajno nošenje visokih potpetica može prouzročiti zdravstvene probleme

Poslodavci koji propisuju dress code koji uključuje nošenje visokih potpetica, morat će promijeniti poslovnu politiku, ističe jedna od najvećih britanskih sindikalnih središnjica Trade Union Congress (TUC).

Naime, nekoliko većih institucija te veliki trgovački centri najveći su prijestupnici u Velikoj Britaniji jer svojim zaposlenicama ne dozvoljavaju nošenje udobne obuće, već visoke pete koje mogu prouzročiti ozbiljne zdravstvene probleme.

Bolovi u leđima
"Atraktivan izgled žene na visokim petama prikladan je filmskom Hollywoodu, a ne svakodnevnom poslu", kazao je Brendan Barber iz TUC-a.

Barber je dodao da bi poslodavci, osim brige o tome kako će njihove zaposlenice izgledati, trebali biti fokusirani na posljedice zbog nošenja visokih potpetica. Naime, neki medicinski stručnjaci kao najtežu posljedicu nošenja visokih potpetica ističu kronične bolove u leđima.

"Poslodavci bi trebali poticati svoje zaposlenike da na posao dolaze u udobnoj obući, a u trgovinama bi im trebali omogućiti i odmor, kako bi im produktivnost bila veća", zaključio je Barber. (A.T.)

Izvor:
BBC

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.