Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Princ William se snalazi u uredu, a Harry na polju

Princ Charles ne bi mogao pronaći dobar posao zbog godina starosti, a Camilla bi mogla raditi u dobrotvornoj ustanovi, smatraju stručnjaci za zapošljavanje

Princ William zbog svoje bi osobnosti bio idealan kandidat za reallity show "Pripravnik", posao u odnosima s javnošću ili za rad s financijama. Zbog svog obrazovanja, on bi vrlo jednostavno mogao pronaći dobro plaćen posao, a jedino je pitanje bi li pokazao dovoljno želje za uspjeh s obzirom na njegovo porijeklo.

Princ Harry, smatraju stručnjaci nije stvoren za uredske poslove. Budući da ima izražene voditeljske vještine, jednostavno bi motivirao svoje suradnike. Ukoliko bi morao raditi, stručnjaci ističu da bi se vrlo dobro snašao u poljoprivredi i građevinskoj industriji.

Kako britanska kraljevska obitelj uživa brojne povlastice, traženje posla gotovo im je nepoznat pojam. Novinari britanskog Daily Maila kontaktirali su troje stručnjaka za zapošljavanje s kojima su analizirali životopise članova kraljevske obitelji i njihove mogućnosti za zaposlenje na temelju obrazovanja, dosadašnjeg iskustva i karaktera.

Djevojkama treba discipline
Stručnjaci okupljeni u žiri pak nisu znali o kome je riječ budući da su životopisi bili označeni drugim imenima i pomiješani s nekolicinom ostalih životopisa.

Harryeva djevojka Chelsy Davy je puna entuzijazma, obrazovana i ima razvijene društvene vještine. Međutim, ne voli disciplinu pa žiri smatra da joj nikako ne bi odgovarao posao koji bi morala raditi po osam sati dnevno. Umjesto toga, jako bi se dobro snašla u redakciji nekog tjednika ili mjesečnika ili u odjelu prodaje, a prvenstveno zbog mogućnosti fleksibilnog radnog vremena.

Djevojci princa Williama, Kate Middleton potreban je posao na kojem će steći disciplinu i moći se dokazati, smatraju britanski stručnjaci za zapošljavanje. Njezin pak bivši poslodavac smatra da ona isključivo može raditi poslove na pola radnog vremena, jer ne može upravljati svojim životom.

Nedostatak radnog iskustva
Princ Charles je nažalost već prestar za uključivanje na tržište rada, a stručnjaci smatraju i kako nema dovoljno samopouzdanja. Budući da ne posjeduje specijalistička znanja ni vještine, jer je kroz svoj dosadašnji život sakupio vrlo malo radnog iskustva, u slučaju kad bi se htio zaposliti morao bi potražiti pomoć prijatelja. Ukoliko pak u tome ne bi uspio, morao bi se zadovoljiti nekim niže kvalificiranim poslom, poput vratara u hotelu. Međutim, zbog svog bi karaktera bio izuzetno ugodan suradnik.

Princ Edward na prekvalifikaciju
Charlesova odabranica Camilla, odaje dojam majčinski nastrojene osobe, koja bi unatoč svojoj odlučnosti teško pronašla dobro plaćen posao na modernom tržištu rada. Budući da nije kvalificirana, žiri smatra kako joj bi bilo najbolje posvetiti se radu u dobrotvornoj organizaciji.

Na temelju životopisa princa Edwarda, stručnjaci za zapošljavanje su zaključili kako on ne bi mogao biti uspješan businessman, prvenstveno zato jer bi mu trebala prekvalifikacija, budući da u životu nije mnogo radio. Osim toga, napomenuli su kako nikada ne bi mogao imati visoku plaću, ali bi mogao raditi niže kvalificirane poslove na javnoj televiziji. (V.K.)

Izvor:
Daily Mail

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.