Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kako reagirati kad vas uhvate u nepažnji

Nemojte se uzaludno smišljati opravdanja, već reagirajte na inovativan način

Koliko vam se puta dogodilo da vam se suradnik obraća, a vi ga uopće ne čujete jer ste "u svom filmu"? U takvim trenutcima počnete se izmotavati i smišljati odgovore kojima bi suradniku na lijep način objasnili zašto ga niste čuli.

Mnogo je načina na koje se možete "izvući", ali najzanimljivije će biti ako smislite neku inovativnu reakciju. Pa, kako reagirati kada vas suradnik "prekine u razmišljanju"?

Meditacijom do odgovora
"Mislim da vaše pitanje nije potrebno oplemeniti odgovorom" samo je jedan primjer, dok će protupitanje "Što si rekao o mojoj djevojci?", odmah navesti suradnika da ponovi svoje pitanje.

Također, možete pridići kažiprst do usnica i izjaviti kako bi svi trebali razmisliti malo u tišini, jer predosjećate da će vam se odgovor sam ukazati. Naravno, uvijek se možete reći kako mislite da ste na to pitanje odgovorili više puta te upitati suradnika zašto vas nikada ne sluša.

"Kolega što vi mislite o ovome?"
Muko moja prijeđi na drugoga, stara je narodna poslovica koja se može primijeniti i u ovakvim situacijama. "Hmm, da, može biti ispravno. Ili ne može. Što ti misliš?", upitate suradnika koji sjedi do vas i riješite se neugodne situacije.

Ako ste se pak odlučili iskreno ispričati, priznajte: "Oprosti, nisam čuo tvoje pitanje. Bio sam u nekom svom filmu. To me pak podsjetilo na jedan problem – što ćemo poduzeti da učinimo radnu okolinu dinamičnijom?" (V.K.)

Izvor:
careerbuilder.com

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.