Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Skupljanjem otpada do milijunaša

Tvrtka koja se bavi sakupljanjem otpada očekuje dobit od četiri milijuna dolara

Sakupljanje starog namještaja zvuči kao posao u kojemu se ne može profitirati. Može li uspjeti na tržištu tvrtka koja skuplja stare odbačene stvari. Može li nešto što je odbačeno ili staro, nešto što više nije za upotrebu biti izvor prihoda?

Sama pretpostavka da ljudi plaćaju da se riješe starih sofa i stolova stvara dojam da je ova ideja osuđena na propast. Dvojica 26 – godišnjih studenata su prije pet godina osnovali tvrtku koja se bavi upravo ovom djelatnošću.

Glavna prednost
ljubazno osoblje

Danas zapošljavaju 25 radnika, a prošle su godine imali profit od 2.9 milijuna dolara.

Osnivači ističu da je njihova konkurentska prednost ljubazno osoblje koje izlazi na teren ugodno odjeveno, što predstavlja veliku prednost nad lokalnim smetlarima koji odbijaju ljude svojim ponašanjem i komunikacijom.

Istaknimo da ove godine dva mlada poduzetnika očekuju zaradu od čak četiri milijuna dolara. Tvrtka se svakodnevno razvija i do sada su osnovali nekoliko sestrinskih tvrtki koje se mogu koristiti njihovim brandom. Tako je prodaja koncesija postala glavni izvor zarade mladom dvojcu koji u "svijetu otpada" želi izgraditi brand poput onih u djelatnosti brze prehrane. (D.P.)

Izvor:
The New York Times

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.