Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Američki odvjetnici najplaćeniji

Odvjetničke tvrtke iz londonskog Cityja i dalje zaostaju za svojim konkurentima sa sjedištem u New Yorku

Tri odvjetničke kompanije iz londonskog Cityja prošle su godine bile među deset najprofitabilnijih, ali su i dalje zaostajale iza svojih konkurenata sa sjedištem u New Yorku.

Slaughter and May je u posljednjoj financijskoj godini bila najbogatija kompanija u Velikoj Britaniji, prema časopisu struke The American Lawyer.

I do 4,9 milijuna dolara prihoda
Njezinih 126 partnera ostvarilo je prosječnu zaradu od tri milijuna dolara (1,7 milijuna funti) od 839 milijuna dolara (477 milijuna funti) prihoda.

Ali to je bilo dovoljno samo za četvrto mjesto na časopisovoj godišnjoj listi 100 najprofitabilnijih svjetskih odvjetničkih praksi po mjerilu profita po poslovnom partneru (profit per equity partner – PEP).

Kompanije Wall Streeta, Wachtell Lipton Rosen & Katz (4,9 milijuna dolara), Cravath Swaine & Moore (3,3 milijuna dolara) i Sullivan & Cromwell (3,1 milijuna dolara), bile su na vrhu radg-liste.

Druga najprofitabilnija kompanija sa sjedištem u Cityju bila je Freshfields Bruckhaus Deringer, na šestom mjestu s PEP-om od 2,9 milijuna dolara (1,6 milijuna funti) prihoda. Linklaters je bio treći s PEP-om od 2,6 milijuna dolara (1,47 milijuna funti) sa 2,6 milijuna dolara prihoda (1,47 milijardi funti) prihoda.

Ipak, u časopisu stoji da su kompanije iz Cityja u posljednjim godinama smanjile prednost New Yorka kroz agresivno odbacivanje partnera koji ne ostvaruju dovoljne poslovne rezultate, investiranje u prekomorske urede i snažnije rukovodstvo. (A.T.)

Izvor:
Poslovni dnevnik

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.