Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Surfanje Internetom pospješuje rad mozga

Najobičnije surfanje stimulira centre u mozgu koji su odgovorni za donošenje odluka

Surfanje Internetom povećava rad mozga, a i starije osobe bi Internet trebale češće koristiti jer se na taj način sprječava usporavanje mozga u njihovoj dobi, pokazalo je američko istraživanje.

Prema tvrdnjama znanstvenika s kalifornijskog sveučilišta, najobičnije surfanje stimulira centre u mozgu koji su odgovorni za donošenje odluka te poboljšavanje tijeka misli.

Poboljšanje moždanih funkcija
Voditelj studije, profesor Gary Small, istaknuo je kako je studija pokazala obećavajuća saznanja. "Surfanje potiče kompleksnu moždanu aktivnost koja može dovesti do poboljšanja moždanih funkcija", izjavio je Small.

Inače, studija je provedena na uzorku od 24 ispitanika u dobi između 55 i 76 godina, među kojima se polovica njih nikada ne koristi Internetom.

"Moždane aktivnosti bile su znatno veće kod ispitanika koji i inače surfaju Internetom, dok je kod onih sudionika koji ne koriste Internet zabilježena veća aktivnost mozga nakon petodnevnog ispitivanja", objasnio je Small.

Ipak, istaknuo je, za aktivniji rad mozga važan je i izravan kontakt tzv. "licem u lice". Stoga ne treba pretjerivati sa surfanjem webom. (A.T.)

Izvor:
BusinessWeek

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.