Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kako multimilijarderi provode godišnji odmor

Najbogatiji ljudi svijeta brzo iscrpe uobičajene načine provođenja godišnjeg odmora, no zahvaljujući neograničenim budžetima pronalaze nove, nerijetko bizarne načine relaksacije

Kao što pokazuje Forbesova analiza navika najbogatijih, nema granica za multimilijardere koji se žele udaljiti od bučne svakodnevnice, piše Ozren Podnar za Poslovni dnevnik.

Neki teže za osamom, poput nasljednika čokoladnog carstva Foresta Marsa mlađeg koji ima ranč od 32.000 hektara u jugoistočnoj Montani, gdje mu društvo prave samo perzijske životinje.



Kolosalne jahte i divovski avioni
Medijski mogul Ted Turner također se okrenuo prirodi u svojoj domovini te posjeduje niz golemih rančeva na Srednjem Zapadu, od Montane i Južne Dakote do Novog Meksika na jugu.

Vodeni odmor najmiliji je Indijcu Lakshmiju Mittalu, koji je dio bogatstva sagrađenog na čeličnoj industriji odvojio za kupnju kolosalne jahte, kojom plovi od Islanda do Indije.

Umirovljeni superbogataš Bill Gates obožava skijanje na Grenlandu, kamo ga prevoze helikopterom, a na ovom su vječno snježnom otoku nedavno viđeni i spomenuti Page i Brin sa svojim zmajevima.

Prema visinama streme i osnivači Googlea, Larry Page i Sergey Brin, koji kad ne zmajare posjećuju centar za svemirske letove u Alabami i ondje prolaze obuku kao i pravi astronauti.

Saudijski princ Al-Waleed moći će boraviti u zraku na duge pruge, jer proizvođač zrakoplova Airbus gradi za njega divovski dvokatni avion, opremljen svim raskošima koje možete zamisliti. (A.T.)

Izvor:
Poslovni dnevnik

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.