Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Koga sve susrećete na božićnom tulumu tvrtke?

Osim što se na božićnim tulumima slavi uspješno poslovanje kompanije, oni su prilika i za bolje upoznavanje suradnika

Iako su božićni tulumi mjesta na kojima se slavi uspješno poslovanje, također su prilika za upoznavanje kolega koje rijetko susrećete, a s kojima bi htjeli poboljšati komunikaciju. Donosimo vam nekoliko tipova zaposlenika koji se uglavnom susreću u svakoj kompaniji na božićnim tulumima.

Direktor
Na božićnim tulumima svakako možete susresti i šefove kompanija, s kojima nemate priliku često razgovarati. Stoga je božićni tulum jedinstvena prilika da stupite u komunikaciju s njima.

Bitno je da se u razgovoru s ovakvom osobom ponašate opušteno i da ne monopolizirate vrijeme u komunikaciji. Jedna od tema koju svakako treba izbjeći je razgovor o povećanju vaše plaće ili drugih problema vezanih za tvrtku u kojoj radite.

Brbljavac
Ovakav tip osobe obožava pričati, te često navodi ljude da ga slušaju. Ako "naletite" na takvu osobu, bitno je ne bježati glavom bez obzira, jer na takav način ostavljate najgori dojam, a lako postajete i tema tračeva.

Bolja taktika je uvođenje više osoba u razgovor kako bi dobili savršenu priliku za uzmak.

Novi zaposlenik
Na tulumu uvijek treba obratiti pozornost na nove zaposlenike, koji su u tvrtku došli nedavno i još nisu upoznati s okolinom te se uglavnom kreću oko stola s hranom i gledaju priliku da se izvuku s tuluma. Zapravo ove osobe žude za društvom i nekim tko će ih upoznati s radnim kolegama. Možda je baš ta osoba zapravo interesantna i komunikativna.

Suparnik
Neizbježne su i osobe koje vam nisu "prirasle srcu". Uzroci tome mogu biti raznoliki, možda je ta osoba pokupila vaše zasluge za obavljeni posao, ili je njezin ego toliki da mu jednostavno nitko nije ravan.

Iako vjerojatno želite izbjeći svaku komunikaciju s ovakvim osobama, pokušajte barem za tulum ponuditi blagdansko primirje. Možda to neće imati velikog utjecaja na odnose, ali barem ostavlja osjećaj da ste učinili nešto dobro.

Pratioc
Ako se na zabave mogu pozvati partneri iz privatnog života, ili supruge i supružnici, velika je vjerojatnost da ćete susresti pratnje svojih suradnika koji su doslovno dovučeni na tulum. Razgovor o temama koje nemaju veze s kompanijom svakako će oraspoložiti takve osobe i učiniti im tulum zanimljivijim. (D.P)

Izvor:
careerbuilder.com

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.