Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Mokri ples zaposlenika atrakcija božićne zabave

Koja čašica previše na božićnim tulumima uzme svoj danak, poput zaposlenika koji se tijekom plesa zalio pićem te cijelu večer plesao mokar

Prosinac je u mnogim kompanijama mjesec darivanja, božićnih tuluma i raznih team buildinga gdje se rezimira manje ili više uspješna poslovna godina. Zaposlenici kompanija su u to vrijeme sve više usredotočeni na svoje zaslužene godišnje odmore, ali i organizaciju sve popularnijeg darivanja suradnika kroz igru "tajni prijatelj", čime krate i uveseljavaju zimsku svakodnevicu.

"Tajni prijatelj" je sustav darivanja suradnika, gdje zaposlenici na papirićima izvlače osobe koje će darivati te ih svaki tjedan ugodno iznenađuju raznim poklonima. Pokloni variraju od čokoladica pa sve do digitalnih okvira za fotografije ili karata za neki popularni koncert. Smisao darivanja je zapravo uveseljavanje suradnika, ali i pokušaji da se sazna tko je vaš tajni prijatelj. Tajni prijatelji uobičajeno se otkriju na božićnim tulumima.

Podignuta haljina
Božićni tulum, na kojima se svi pojave u najboljem izdanju, događaj je nakon kojega su svi puni dojmova i na kojemu svi pokušavaju ostaviti pozitivni dojam na svoje nadređene, ali i na suradnike. Međutim, ponekad velike količine alkohola uzmu svoj danak.

BBC je u Velikoj Britaniji proveo anketu u kojoj je zatražio ispitanike da podjele svoje dojmove i iskustva s božićnih tuluma. Ispitanici su iznenađujuće iznijeli na desetke neobičnih i smiješnih anegdota, poput djevojke koja je provela cijelu večer s pozadinom haljine podignutom do struka, što je primijetila tek na fotografijama, ili muškarca koji je nakon nekoliko čašica alkohola demonstrirao ples nakon kojeg je imao mokre cijele hlače.

Otkaz kao božićni poklon
Međutim uvjerljivo najšokantniju priču podijelio je Stuart Vaines, koji se na tulumu porječkao s nadređenim, nakon čega mu je glavu ugurao u toaletnu školjku. Ne treba ni spominjati da je drugi dan dobio otkaz.

Darivanje i uveseljavanje kolega svakako je pozitivno, druženje također, jer pojačava veze unutar kompanije među zaposlenicima, međutim, svakako treba pripaziti na ponašanje jer nikada ne znate u kakvoj situaciji možete zateći sebe, ali i svoje suradnike. (D. P.)

Izvor:
BBC China

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.