Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Najpopularnija honorarna zanimanja

Na Zapadu je drugi posao čest odabir za popunjavanje budžetskih prihoda

Ako ste se zapitali kako uslijed nadolazeće financijske krize povećati svoj budžet i osigurati si lakši život, možda odgovor leži u pronalaženju drugog posla.

Na Zapadu drugi posao nije nikakva novost, stoga sve više ljudi pronalazi dodatni izvor zarade da si olakša financijsko stanje.

Ako ste i vi jedan od onih koji honorarnim zaposlenjem krpate rupe u proračunu ili vam on predstavlja jedini izvor zarade, donosimo vam popis pet najpopularnijih honorarnih poslova u svijetu.



Maser/fizioterapeut
Skoro 42 posto svih masažera su radili kao honorarno zaposleni, a prema predviđanjima stručnjaka potražnja za maserima će se do 2016. povećati za 20 posto. Smatra se da maseri i fizioterapeuti spadaju u najviše rastuća zanimanja, te da je za one s potrebnim kvalifikacijama svakako jedan od idealnih izvora zarade.

Fitness trener
Činjenica je da najviše fitness trenera radi honorarno, najčešće u poslijepodnevnim satima, a sve zbog većeg promicanja ideala ljepote. Predviđa se da će do 2016. godine potražnja za fitness trenerima porasti za čak 27 posto.

Kućna njega
Sve popularnije zanimanje, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj je kućna njega. Kućna njega djeluje poput privatnih zdravstvenih ustanova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a predviđa se da će se do 2016. godine, zbog pretrpanosti staračkih domova, potražnja za njima povećati za 15 posto.

Recepcioner
Premda se sve više najavljuju smanjenja zaposlenih u turizmu zbog posljedica financijske krize, potreba za sezonskim radnicima u turizmu neće se drastično smanjiti. Tako većina hotela, u turističkoj sezoni, osim konobara i sobarice, potražuje recepcionere. Predviđa se da će se potražnja za recepcionerima do 2016. godine povećati za 17 posto.

Knjižničar
Većina stalno zaposlenih na tim pozicijama osobe su pred mirovinom, pa se pretpostavlja da će u sljedećih nekoliko godina drastično porasti potražnja za mladim, obrazovanim kadrom, koji bi se mogli baviti tim zanimanjem. (D. P.)

Izvor:
MSN

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.