Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Plavuše postaju brinete da bi ih ozbiljno doživljavali na poslu

Čak 38 posto ispitanica koje su odlučile potamniti kosu vjeruje da ih je upravo boja kose ranije kočila u razvoju karijere

Čak trećina britanskih zaposlenica svijetle kose odlučila je obojiti kosu u smeđu boju kako bi dobile "ozbiljniji štih". Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je, naime, da 62 posto ispitanika smatra kako brinete na radnom mjestu djeluju mnogo "profesionalnije" nego plavuše.

Dan Hadley iz tvrtke Superdrug, koja se bavi prodajom proizvoda za uljepšavanje i koja je provela istraživanje među 2500 ispitanica, kaže da je sadašnja gospodarska situacija vjerojatno žene potaknula da vode više brige o tome kako će izgledati i kakav će dojam ostavljati na radnom mjestu, pa i što se boje kose tiče.

"Istraživanje je pokazalo da se brinete na poslu doživljavaju ozbiljnije, što je dovelo do povećanja broja zaposlenica koje su odlučile svoju svijetlu boju kose zamijeniti tamnijom", naglašava Hadley. To je, prema istraživanju, učinilo čak 31 posto žena svijetle kose.

Rezultati pokazuju i da njih 38 posto vjeruje da ih je upravo boja kose ranije kočila u razvoju karijere, a isti postotak ih vjeruje da ih na poslu nadređeni i kolege doživljavaju mnogo ozbiljnije. (T. B.)

Izvor:
Telegraph.co.uk

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.