Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Zbog krize Amerikanke rade kao plesačice u klubovima

Čak i u vrijeme krize plesačice zarađuju između 100 i 300 tisuća dolara godišnje

Zbog sve lošijeg stanja na tržištu rada, niskih primanja te nakon vala otkaza, mnoge žene u Sjedinjenim Američkih Državama odlučuju se prihvatiti posao plesačica u barovima, slikati se za časopise za odrasle ili čak i glumiti u pornografskim filmovima.

Poslodavci u industriji zabave za odrasle ističu da u posljednje vrijeme bilježe povećani interes žena i djevojaka, koje žele brzu zaradu, a mnoge od njih su čak visokoobrazovane ili su do eskalacije krize radile na visokopozicioniranim radnim mjestima.

Jedna konobarica koja je radeći u restoranu tjedno, ako ima puno gostiju, znala zarađivati nekoliko stotina dolara, ističe da sada kao plesačica u noćnom klubu toliko zaradi u samo jednoj noći. I što joj je najvažnije, kaže, ima siguran posao.

Komentirajući ovaj rastući trend, psihijatri ističu da se u uvjetima trenutnog gospodarskog stanja i nesigurnosti na tržištu rada, "inače drastične mjere čine znatno prihvatljivijima". Osim toga, velikom broju žena ovo je tek trenutni posao pomoću kojeg otplaćuju račune ili studij, nakon što su dobile otkaz.

Glasnogovornik jednog kluba za odrasle ističe da plesačice čak i u vrijeme ekonomske krize, godišnje mogu zaraditi između 100 i 300 tisuća dolara. (V. K.)

Izvor:
Yahoo news

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.