Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Utorak je najstresniji radni dan

Najveća količina stresa nakupi se i prije 12 sati

Utorak prijepodne najstresnije je doba cijelog radnog tjedna, pokazala je anketa britanske kompanije Bimuno provedena na tri tisuće zaposlenika.

Ovime je napokon srušen mit o crnom ponedjeljku, za koji su mnogi godinama vjerovali da je apsolutno najgori dan u tjednu, piše Zdravko Cesar u Večernjem listu.

Prema rezultatima, polovica zaposlenih Britanaca smatra utorak najstresnijim jer se upravo tada počinju gomilati poslovi te preskakati doručak i ručak, a vrhunac stresa nastupa oko 11 sati i 45 minuta.

Autori istraživanja ističu da je tome tako, jer većina zaposlenika u ponedjeljak još ima energije koju su prikupili tijekom vikenda, pa im se radne obaveze čine mnogo lakše.

Međutim, gotovo četvrtina ispitanika nema poteškoća samo utorkom, budući da je njih 23 posto navelo da svakodnevno rade pod stresom. Za njih 12 posto, najveći stres im stvara netko od nadređenih, dok devet posto ispitanika ističe da im stres uzrokuju suradnici. (V. K.)

Izvor:
Večernji list

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.