Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Surfanje na poslu povećava produktivnost

Osobe koje na radnom mjestu u razumnim granicama koriste internet za zabavu, produktivnije su za devet posto

Poslodavci koji žele spriječiti zaposlenike da tijekom radnog vremena pišu blogove, kupuju preko interneta, ili računala koriste za druge osobne potrebe možda čine pogrešku, kažu australski znanstvenici.

Oko četvrtine poslodavaca u Australiji pokušava spriječiti zaposlenike da tijekom radnog vremena koriste internet za privatne svrhe tako što im blokiraju pristup stranicama kao što su Facebook ili YouTube.

"Osobe koje za osobnu zabavu koriste internet na radnom mjestu – u razumnim granicama, tj. manje od 20 posto vremena koje provode u uredu – su za devet posto produktivnije od onih koji to ne rade", kaže Brent Coker sa sveučilišta u Melbourneu.

"Mi držimo da je upotreba interneta ugodna aktivnost, koja pojačava koncentraciju. Naime, osobe se za vrijeme korištenja 'mreže' puno brže odmore nego na bilo kakvim stankama", tvrdi Coker. (T. B.)

Izvor: Slobodna Dalmacija

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.