Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Nezaposlenim Britancima vlasti nude smješna zanimanja

Gradske vlasti traže trenera za disko rolanje, savjetnika za četkice za pranje zuba i koordinatora za ulični nogomet

Trener za disko rolanje, savjetnik za četkice za pranje zuba za djecu te svečani nosač mača, samo su neka od novih zanimanja koja su otvorila gradska vijeća diljem Velike Britanije.

Otvaranjem novih, gotovo bizarnih radnih mjesta, gradske su se vlasti odlučile suprotstaviti recesiji kako bi zbrinule veliki broj ljudi koji su ostali bez posla.

Međutim, udruga koja brani interese poreznih obveznika kritički je reagirala na ove poteze, budući da su neki od ponuđenih poslova, poput trenera za trambulin, poslužitelja u skate-parku, koordinatora prijateljskog združivanja ili koordinatora uličnog nogometa, zaista nepotrebni te stvaraju dodatno opterećenje za porezne obveznike. Posebice, ovaj zadnji čija godišnja plaća iznosi 19.000 funti ili 160.000 kuna.

"Posljednjih se godina na lokalnim razinama otvara sve veći broj beskorisnih i bizarnih radnih mjesta. Mnoga od njih zvuče apsolutno šaljivo, ali itekako opterećuju porezne obveznike. Posljednje što nam u recesiji treba su beskorisni poslovi, koje financiraju građani", rekao je Matthew Elliott, šef lobističke skupine Zajednica poreznih obveznika. (V. K.)

Izvor:
Daily Mail

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.