Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Proglašeni dobitnici MBA stipendija na COTRUGLI Business School

Punu stipendiju osvojila je Marta Miše, a polovične stipendije Helena Karasić, Iva Žaja, Ivana Petković, Ivana Fazinić te Zvonimir Musa

Privlačnost projekta dodjele stipendija za MBA program na COTRUGLI Business School na kojem je uz Lider i MojPosao ove godine partner, iz godine u godinu sve je veća.

Najbolje to ilustrira usporedba prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg finala u procesu dodjeljivanja stipendija. Naime, dok je prošle godine finale selekcijskog procesa za MBA stipendije trajalo jedan dan, ove godine su u Cotrugli Business School zbog velikog broja prijavljenih kvalitetnih kandidata finale podjelili na dva dana, odnosno finaliste na dvije grupe.

Kandidati, kojih je ove godine u finalu bilo 50, kroz dva dana pokušavali su doći do vrijedne nagrade. Vrijednost stipendija za koje su se natjecali premašuje 300.000 kuna, a ukupno ih se dodjeljivalo šest – pet polovičnih i jedna puna stipendija za međunarodni MBA program pri COTRUGLI Business School.

Deset sati natjecanja
Obje grupe finalista natjecale su se po deset sati. U tom cjelodnevnom izazovu kandidati su morali pokazati ono najbolje što znaju, i dokazati se žiriju kao najbolji izbor. Već na predstavljanju je bilo jasno da će žiri imati pune ruke posla, jer su kandidati mahom izuzetno obrazovani i ambiciozni mladi ljudi sa zanimljivim radnim iskustvom i velikom željom da se dokažu.

Osim toga, uistinu se radilo o raznolikoj grupi, u kojoj je osim ekonomista bilo i inženjera, i privatnih poduzetnika, i liječnika. Našla se tu čak i jedna kandidatkinja koja je tek nekoliko godina u Hrvatskoj, a inače dolazi s Filipina, kao i jedan natjecatelj koji dolazi iz Ukrajine.

Svi oni rješavali su testove na engleskom kojima su trebali pokazati logično razmišljanje i vladanje engleskim jezikom, a za vrijeme pisanja testova kandidati su se trebali predstaviti članovima žirija. U daljnjem procesu, za vrijeme timskih zadataka, žiri je promatrao kandidate u okruženju nalik svakodnevnom poslovnom, koje je mnogo toga otkrilo. U toj situaciji može se naučiti o liderskom potencijalu kandidata, timskom duhu, solidarnosti, komunikacijskim vještinama.

Nakon dvosatne pripreme rješenja timskog zadatka, kandidati su isti i prezentirali pred pristunima te spremno odgovarali na pitanja od strane ostalih timove te članova žirija.

Pet žena i jedan muškarac
Nakon izuzetno napetog finala, uzbudljiv proces dodjele šest stipendija za MBA program COTRUGLI Business School je završen, a pet polovičnih i jedna puna stipendija, ukupne vrijednosti 42.000 eura završile su kod najzaslužnijih kandidata. Ove godine, zanimljivo, među dobitnicima se našao samo jedan muškarac, dok su sve ostale stipendije, uključujući i onu punu, svojim napormin radom osvojile žene.

Među nagrađenima se našlo kandidata uistinu različitih profila, pa tako osim Helene Karasić, specijalista za ljudske resurse u Dukatu i Zvonimira Muse, koji se bavi sličnim poslom u tvrtki MBU, svi dolaze iz sasvim različitih područja.

Među dobitnicima je Iva Žaja, voditeljica projekta u investicijskoj tvrtki Jupiter Adrija, Ivana Petković, production manager u tvrtki Argyra, Marta Miše iz Razvojne agenciji grada Čakovca koja radi u na poslovima vezanim uz projekte Europske unije te Ivana Fazinić koja radi u ABB-u Hrvatska, kao inženjer kontrole sustava.

Program kompatibilan sa radnim odnosom
Među dobitnicima je svakako najsretnija bil Marta Miše, koja je osvojila punu stipendiju u vrijednosti od 12.000 eura, dok je su preostali sudionici dobili vrijedne polovične stipendije od po 6.000 eura.

U sljedećih godinu i pol, oni će zajedno s ostalim sudionicima programa imati priliku učiti od najboljih svjetskih predavača koji dolaze s izuzetnih poslovnih škola kao što su ESCP-EAP, Kellog, INCAE…

Budući da se radi o mladim poslovnim ljudima, važno je i to što je program koji će pohađati organiziran u 16 modula koji se održavaju u sedam tjednih i dvotjednih blokova, i time potpuno kompatabilan sa stalnim radnim odnosom. MBA program održava se u tjednim modulima na različitim lokacijama u čitavoj regiji gdje Cotrugli Business School i inače djeluje (Hrvatska, BiH, Bugarska, Slovenija, Makedonija, Srbija...). (V. K.)

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.