Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Roguljić i Agostini novi članovi Uprave Zagrebačke banke

Odlaskom dosadašnjeg člana Uprave Tomice Pustišeka na novu dužnost u okviru UniCredit Grupe, Nadzorni odbor Zagrebačke banke imenovao je Danielu Roguljić i Maria Agostina novim članovima Uprave Banke. Roguljić će biti zadužena za maloprodaju, a Agostini će imati ovlasti u upravljanju rizicima.

Međutim, do suglasnosti HNB-a, oboje će nastaviti obnašati svoje dosadašnje funkcije, Direktore Maloprodaje, odnosno direktora Divizije za upravljanje rizicima.

Daniela Roguljić je diplomirala na zagrebačkom Pravnom fakultetu 1989., a na King’s College u Londonu je 2005. završila poslijediplomski studij iz prava Europske Unije.

Od 1989. zaposlena je u Zagrebačkoj banci gdje je obavljala niz funkcija u Sektoru za poslovanje s inozemstvom, Sektoru tržišta kapitala i financijskih institucija te Sektoru velikih sustava. Od 2002. godine direktorica je "Velikih sustava”, nadležna za poslovni odnos s više od 800 hrvatskih tvrtki i multinacionalnih kompanija, s portfeljem kredita većim od 15 milijardi kuna.

Talijanski državljanin, Mario Agostini je diplomirao Poslovnu ekonomiju na talijanskom Sveučilištu L. Bocconi 1989. godine, a UniCredit Grupi se pridružio 1998., od kada je do danas obnašao niz rukovodećih funkcija na području korporativnih financija i rizika.

Od 2002. godine obnašao je dužnost predsjednika Uprave Pekao Leasinga, te potom 2008. djelovao u timu predsjednika Uprave UniCredit Global Leasinga. Također, bio je član Nadzornih odbora tvrtki UniCredit Leasing Romania te Unileasing Ltd sa sjedištem u Bugarskoj. (V. K.)

Izvor:
bankamagazine.hr

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.