Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Većina ažurira životopis samo kada traže posao

Životopis češće ažuriraju studenti i osobe zaposlene na određeno vrijeme

Većina posloprimaca ažurira svoj životopis samo kada se prijavljuju za neko radno mjesto, pokazuje anketa koju je proveo MojPosao.

Od ukupno 204 ispitanika u anketi, njih 66 posto smatra da dok imaju zaposlenje, nemaju potrebe za pisanjem životopisa niti unošenjem novih podataka o radnom iskustvu. Osim toga, nekolicina ispitanika navodi da životopis mora biti prilagođen konkretnom oglasu za posao, pa im nije isplativo općenito unositi podatke.

Također, kod nekolicine je ispitanika zamijećen oprez, budući da su naveli kako uopće ne žele razmišljati ni pričati o svom životopisu dok imaju posao, da poslodavac ne bi možda prerano doznao za njihove namjere.

Novo iskustvo ili završen tečaj
Za razliku od njih, 10 posto sudionika ankete ažurira životopis jedanput godišnje. Najčešće to čine nakon rada na nekom važnijem projektu ili nakon završetka edukacijskog tečaja. Pojedini su ispitanici naveli da iako trenutno imaju posao, žele da im životopis bude ažuran kako bi s njim mogli konkurirati za neko drugo radno mjesto čim primijete zanimljiv natječaj.

Ipak, gotovo četvrtina ispitanika (24 posto) ažurira svoj životopis svakih nekoliko mjeseci. Veću brigu o svom životopisu vode studenti i osobe zaposlene na određeno vrijeme, budući da su upravo oni navodili da često mijenjaju poslove, pa shodno tome često i upisuju nove podatke o radnom iskustvu i stečenom znanju.

Oni pak koji imaju stalno zaposlenje, svakih nekoliko mjeseci provjere jesu li naveli sve potrebne podatke u životopisu, unesu neku novu činjenicu ili promjene formu životopisa. (V. K.)

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.