Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Tajnice najveseliji zaposlenici

Više od polovice tajnica svakodnevno se nasmije na radnom mjestu, dok to isto učini samo 0,4 posto taksista

Tajnice su najveseliji zaposlenici, a vozači taksija su najmrzovoljniji, pokazala je britanska studija u kojoj je sudjelovalo četiri tisuće ispitanika različitih zanimanja.

Više od polovice tajnica (53,5 posto) svakodnevno se nasmije na radnom mjestu, a njih 25,8 posto je priznalo da se često nasmiju i na račun svog nadređenog. Istovremeno, osam posto tajnica spontano se nasmije barem tri puta dnevno.

S druge strane, tek je 0,4 posto taksista istaknulo da na svom poslu pronalaze razloge za zabavu. Očito da komentari mušterija, prometni znakovi i gužve te nemala cijena benzina, mogu uveseljavati tek rijetke.

Više smijeha, manje bolovanja
Na svom radnom mjestu u većoj su mjeri veselije osobe u braku (47,9 posto), vlasnici dućana (45,3 posto) te učitelji (42,5 posto), dok se među najvećim mrzovoljcima nalaze fitness treneri i pogrebnici. Zanimljivo je pak da su se među mrzovoljnijima našli i mnogi koji su inače plaćeni da zabavljaju ljude. Tako samo 2,1 posto glumaca, komičara, pjevača i plesača svakodnevno na radnom mjestu pronalazi razloga za smijeh.

Autori istraživanja su naglasili da količina smijeha na radnom mjestu izravno utječe na zdravlje, pa tako osobe u braku i tajnice u prosjeku godišnje provedu samo 2,1, odnosno 2,8 dana na bolovanju, dok pogrebnici na bolovanja potroške prosječno 4,6 dana godišnje. (V. K.)

Izvor:
Daily Mail

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.