Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Pasivna agresija na radnom mjestu

Ovakva igra se ni u sportu – ne dopušta!

Nedavno smo kolegica i ja završile niz radionica, a jedna je bila na temu asertivnosti. Sudionicima, ambicioznim, mladim ljudima, nije uopće bilo teško prepoznati i usvojiti asertivnost u ponašanju, opisati značajke pasivnosti i agresije, no ono što je bilo upitno jest kako prepoznati i ponašati se prema ljudima koji su pasivno-agresivni?! Jer, ima ih i na radnom mjestu, zar ne?

Prepoznavanje pasivnog napada i igre jasno je definirano i prepoznatljivo u sportu, na primjer, u nogometu ili rukometu. I zadaća sudca jest da ga prepozna i kazni.

Bilo kakvo namjerno odugovlačenje, ne pokazivanje namjere da se lopta dovede do gola od strane jedne momčadi u rukometu može rezultirati oduzimanjem lopte. Dodatni efekt je svakako i bijes navijača i igrača prema kojima je ovakva igra bila usmjerena. U nogometu je prepoznatljiv i kažnjiv pasivni prekršaj, kada jedan igrač ne sudjeluje aktivno u igri, ali svojim držanjem tijela pasivno blokira napad protivnika.

Kako to izgleda onda unutar tvrtke – na radnom mjestu? A kako se postaviti? Jer, uz postojanje pasivno agresivnih kolega, možemo reći da postoje i takve tvrtke...

Autori knjige "Results", G. L. Nielsen i B. A. Pasternack govore i o pasivno-agresivnim organizacijama, tvrtkama koje se mogu opisati na sljedeći način:

1. Nejasna vertikala autoriteta. Nije jasno tko točno donosi kakve odluke, što može dovesti do toga da se u nekim situacijama uopće ne odlučuje, nagađa se kakve bi odluke mogle biti ili se događa uplitanje u odlučivanje s viših razina upravljanja.

2. Nejasno definirani glavni ciljevi poslovanja. Poduzimaju se akcije koje nisu usklađene s glavnim već sekundarnim ciljevima poslovanja, ili nisu u skladu s nekim drugim ciljevima nekog drugog organizacijskog dijela tvrtke, što može rezultirati neredom i pružiti ljudima mogućnost da odugovlače s radom, otežu s donošenjem odluka ili jednostavno pronalaze isprike za neučinjeno.

3. Dogovor forme radi. Ljudi unutar tvrtke potiho komentiraju promjene, no nadaju se da će sve "prohujati s vihorom" i uopće ne ulažu niti svoje vrijeme niti energiju da bi se promjene pa i dogodile. Svi su suglasni, ništa se ne mijenja...

Pogledajmo sada kako pasivno agresivno ponašanje možete prepoznati na radnom mjestu:

  • Ne dijeljenje informacija. Informacija je moć. Radite li na nekom projektu s ovakvom osobom, budite sigurni da Vam važne informacije neće biti proslijeđene već ćete ih, uz vrlo nevoljko sudjelovanje, morati "čupati". Ponekad može prijeći i u otvoreni otpor. Kada, na primjer, morate dovršiti važan projekt i važno Vam je sudjelovanje cijelog tima, pasivno agresivna osoba može jednostavno ne doći, javiti da je bolesna, i na takav način blokirati sve.
  • Odgađanje, nedovršavanje poslova, "zaborav", "gubljenje" ili navodni neprimitak dokumenata, u bilo kojem obliku.
  • "Prebacivanje" krivnje uvijek na druge osobe, pronalaženje raznoraznih isprika ili objašnjenja, uz navođenje da su "moje namjere dobre".
  • Sarkazam u govoru. Poznat vam je pojam "zabijanja noževa u leđa"? E, to je baš pasivno agresivno! Uostalom, kao i tračanje i širenje neistina...

    Sada ste već možda pomislili da je jednostavno lakše nositi se s osobama koje su "samo" pasivne ili "samo" agresivne!

    Priznajem, nije jednostavno. Možda je i najteže (upravo zato što Vas baš pasivno agresivni mogu doslovno izbezumiti). No, kao prvo – nikada se, ali baš nikada – ne dajte isprovocirati. Upravo Vam asertivnost, sposobnost da jasno i glasno progovorite, zadržavajući svoj stav, ali ne ugrožavajući ničiji, pruža mogućnosti da se nosite s ovakvim osobama.

    Kako, onda? Evo par savjeta:

  • Uvijek zadržite smirenost. Pomaže glasno i jasno definiranje načina obraćanja: ako Vam je namijenjena sarkastična izjava, recite, pred svima: "Ovo je bilo vrlo sarkastično. Zar to stvarno mislite? " Nije Vam cilj mijenjati tu osobu, već zaštiti sebe i svoj rad.
  • Radite li na zajedničkom projektu, poduzmite sve što možete da imate uvid u sve važne dokumente i dobijete ulazne informacije iz prve ruke. Provjeravajte je li Vam Vaš pasivno-agresivni/a kolega/ica proslijedio/la cjelovite informacije.
  • Budete li dovedeni u situaciju višekratnih diskusija, opravdavanja, izlika ili prebacivanja krivnje, nastojte razgovarati pred svjedocima. Pasivno agresivna osoba teže će negirati događaj ako niste samo Vi prisutni.
  • Kada je potrebno, pobrinite se da dostavite najvažnije informacije u pisanom obliku, tako da Vam kolega/ica ne može reći: "Poslano mi je e-mailom? Joj, pa ja to nikad nisam dobio/la."
  • Ne zaboravite da "tračanje" više govori o osobi koja to radi, nego o onoj o kojoj je riječ...

    Iako se može reći da su pasivno agresivne osobe vješti manipulatori, dobri u uvjeravanju drugih da su sve eventualne pogreške u radu nastale zbog Vaše pogrešne percepcije događaja, nikako ne njih samih, nemojte zaboraviti da je takvo ponašanje vrlo osmišljeno i unaprijed pripremljeno.

    Vjerojatno Vi niste jedina osoba kojoj se to događa unutar tvrtke ili odjela. Takvo ponašanje se može vrlo lako prepoznati zbog konstantnih elemenata u ponašanju i radu, i nije slučajno: potrebno je uložiti jako puno napora kako biste na ovakav način izbezumili svoje suradnike, zar ne?

    No, ponovit ću: nije bit u tome da nastojite svoju kolegicu ili svog kolegu promijeniti. Poanta je u tome da Vi ne gubite svoje dragocijeno vrijeme i energiju. Samo prepoznavanje ovakvog načina ponašanja i načina na koje se možete odgovarajuće postaviti, može Vam pružiti potrebnu smirenost kako biste mogli riješiti pitanje i ovakve, pasivne agresije na radnom mjestu.

  • U sljedećem članku pročitajte odgovore poslovnih trenerica na vaša pitanja!

    MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.