Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Glavobolja najčešća isprika za izostanak s posla

Zbog lažnih bolovanja, sve je manje razumijevanja za one koji doista pate od migrena

Glavobolja je najčešća isprika za nedolazak na posao, pokazuje istraživanje britanske anketarske tvrtke YouGov, provedeno na 2.150 ispitanika.

Čak 15 posto zaposlenika priznaje da su, kada im se nije dolazilo na posao, izmislili da imaju glavobolju kako bi ostali kući.

Stoga se, ističu stručnjaci, glavobolja više ne doživljava kako ozbiljan zdravstveni problem, pa su oni koji zaista boluju od migrena stavljeni u nezavidan položaj. Neki od njih ističu i da rade s glavoboljom, jer strahuju da im nitko neće vjerovati ako zatraže dan odmora.

"Stisnite zube"
Više od četvrtine ispitanika misli da im nadređeni ne bi vjerovao da ih boli glava, a 21 posto ih strahuje da se na izostanku zbog glavobolje ne zamjere suradnicima. Među onima koji su lagali o bolovima samo kako bi si priskrbili dan odmora, trećina ih žali što su taj dan trpjeli ostali suradnici, a 13 posto ih priznaje da su kao razlog izostanka čak navodili i neke druge zdravstvene poteškoće.

Iako je većina onih koji pate od migrena istaknula da su zbog teže podnose stresne situacije, a 14 posto ih vjeruje i da su glavobolje naštetile njihovoj karijeri, zbog sve učestalijih "lažnih glavobolja" sve je manje razumijevanja za njihove probleme.

Tako bi, prema rezultatima, čak 29 posto ispitanika bilo sumnjičavo prema suradniku koji je javio da ima glavobolju i ne može doći na posao. Osim toga, 17 posto zaposlenika ističe da su frustrirani jer moraju obavljati veći opseg posla, ako im suradnik ne dođe na posao, a 11 posto ih smatra da bi, čak i oni s "istinitom glavoboljom" trebali stisnuti zube i doći raditi. (V. K.)

Izvor:
BBC News

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.