Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

HR strateški partner u donošenju poslovnih odluka

U Zagrebu se 20. i 21. listopada održava Human Resource Management Arena 2009., vodeća konferencija o upravljanju ljudskim resursima u regiji

Budući da je u 21. stoljeću je postalo jasno da se proizvodnost i konkurentnost, te globalizacija i promjene ne mogu uspješno realizirati bez jasnog i sveobuhvatnog poznavanja ljudskih resursa, pojedincu se danas pridaje mnogo više pozornosti i doživljava ga se kao značajno izvorište nove vrijednosti.

Dok se od, nekada "kadrovskog odjela" očekivalo "izvršavanje" zadanih procesa, od današnjih odjela za upravljanje ljudskim resursima očekuje se sudjelovanje u donošenju ključnih poslovnih odluka, doprinos u upravljanju promjenama te postizanje jasnih poslovnih ciljeva. Istih onih kojima moraju doprinositi i odjeli marketinga, financija, proizvodnje ili prodaje. Stoga su stručnjaci za ljudske resurse danas specijalisti i generalisti s dobrim razumijevanjem cjelokupnog poslovanja.

Briga za organizaciju i pojedinca
Međutim, koliko će se uspješno provoditi procesi upravljanja ljudskim resursima, ovisi o spremnosti menadžmenta za njihovo provođenje, ali i znanju i vještinama operativnih provoditelja tih procesa. Moderno upravljanje ljudskim resursima zahtjeva definiranje ciljeva, odgovornosti i mjera uspješnosti, o čemu će više riječi biti na konferenciji Human Resource Management Arena 2009. (HRMA).

Ovogodišnja HRMA se, u organizaciji Infoarene, a pod stručnim pokroviteljstvom tvrtke SELECTIO, sponzorstvom portala MojPosao i medijskim pokroviteljstvom Business.hr-a, održava 20. i 21. listopada u Zagrebu. Među ostalim, konferencija će obraditi i četiri tematske cjeline:

  • HR i leadership
  • Privlačenje i zadržavanje kadrova
  • Organizacijski razvoj
  • Nagrađivanje kao motivacija i kao ušteda

    Kome je HRMA namijenjena
    Od svog prvog održavanja 2002. godine, HRMA se već pozicionirala kao vodeća konferencija o upravljanju ljudskim resursima u regiji, koja pruža uvid u aktualna događanja unutar zajednice stručnjaka za ljudske resurse te omogućuje razmjenu znanja među kolegama.

    Konferencije je namijenjena predsjednicima i članovima uprava, direktorima ljudskih resursa, stručnjacima zaduženim za spajanja i preuzimanja te strategiju i razvoj, rukovodiocima na svim razinama, ali i svim savjetničkim tvrtkama koje se bave ljudskim resursima.

    Više informacija o konferenciji i načinu prijave saznajte na broju telefona 01 606 54 19 ili na e-mail: tanja.prekodravac@selectio.hr

  • MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.