Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Belupu treći puta za redom dodijeljen Certifikat Poslodavac Partner

Predsjednik Uprave Belupa Stanislav Biondić primio je 21. srpnja Certifikat Poslodavac Partner, treću godinu za redom što dokazuje veliku razinu kvalitete u upravljanju ljudskim resursima. Direktorica tvrtke SELECTIO, Jasmina Sočković je prilikom dodjele Certifikata naglasila kvalitetu procesa upravljanja ljudskim resursima u Belupu.

"Lojalnost Belupovih zaposlenika uvelike pridonosi uspjehu, rastu i razvoju naše kompanije", kazao je Stanislav Biondić, predsjednik Uprave Belupa. "Belupo svojim partnerskim pristupom osigurava stalni rast i dugoročne vrijednosti za svoje zaposlenike, korisnike i društvo u cjelini. Ostvarenju naših ciljeva doprinose zaposlenici pa smo upravo zbog toga usredotočeni na ljude kojima dugujemo rast i uspjeh, a naši zaposlenici i njihova kvaliteta jest ono što nas razlikuje od ostalih kompanija u branši i to je naša glavna kompetitivna prednost", istaknuo je Biondić prigodom primanja ovog vrijednog priznanja.

"U Belupu smo oduvijek svjesni da je upravljanje ljudskim potencijalima najvažnija poluga za ostvarenje konkurentske prednosti. Znamo da su zaposlenici ključ uspjeha kompanije pa je to temelj za sve naše prakse i politiku upravljanja ljudskim potencijalima. Certifikat smo doživjeli kao potvrdu i poticaj da uspijevamo ostvariti partnerski odnos poslodavca i zaposlenika te da time imamo konkurentsku prednost u nastojanju da se najboljim kadrovima nametnemo kao poslodavac izbora", naglasila je Jasenka Maltarić-Dujnić, Direktorica razvoja ljudskih potencija u Belupu.

"Isto tako, dobili smo i objektivne, stručne preporuke u kojim se segmentima ovog složenog procesa možemo još unaprijediti. Od dobivanja certifikata kontinuirano smo nastavili raditi na unapređenju procesa upravljanja ljudskim resursima. Stoga je uključivanje u proces recertifikacije logična posljedica – želimo potvrditi da su naši procesi upravljanja ljudima i nadalje među najboljima te da su u skladu sa standardima izvrsnosti koje je sam projekt postavio. S druge pak strane željeli smo opet dobiti objektivni pogled i sugestiju što i kako dalje, te kako biti još bolji", dodala je Jasenka Maltarić Dujnić.

"Osobit fokus u proteklom periodu bio je u području upravljanja učinkom gdje smo uveli novi način mjerenja radnog doprinosa svakog zaposlenika te davanja povratne informacije zaposlenicima. Također smo bili posvećeni razvoju i edukacijama zaposlenika fokusirajući se na interno prenošenje znanja tj. na korištenje naših vlastitih 'know how' resursa. Ponovno smo preispitali i redefinirali strateška usmjerenja funkcije upravljanja ljudskim potencijalima, bavili smo se stavovima zaposlenih nastojeći osmisliti i plan aktivnosti koje će unaprijediti radnu klimu. Drago nam je vidjeti da smo u većini područja koja su obuhvaćena certifikacijom ostvarili napredak, ali nam je jednako drago što smo ponovno dobili nove ideje i sugestije kako održati izvrsnost u području upravljanja ljudskim kapitalom", zaključila je Jasenka Maltarić-Dujnić.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.