Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanskim službenicima upute o korištenju Twittera

Zaposlenicima britanskih ministarstava se u 20 stranica dugom vodiču savjetuje kako da se služe popularnim Twitterom u komunikaciji s javnošću

Britanska je vlada izdala svoj prvi vodič za korištenje popularne internet društvene mreže Twitter. Naime, unatoč kritikama o besmislenosti takvog vodiča, britansko Ministarstvo za posao, inovacije i znanje (BIS) izdalo je 20 stranica dugi priručnik za korištenje Twitterom namijenjen zaposlenicima ministarstava, parlamentarnim zastupnicima i zaposlenicima javne uprave općenito.

Autor priručnika Neil Williams, šef koorporativnih kanala u BIS-u, ističe da je vodič za korištenje Twitterom namijenjen boljoj komunikaciji s javnošću. Williamsova vizija te komunikacije pretpostavlja objavljivanje desetak takozvanih "tweetsa", odnosno postova tijekom radnog dana, na što, previđa, zaposlenici vlade ne bi trebali potrošiti više od sat vremena dnevno.

Službenicima se preporučuje objavljivanje "vjerodostojnih i humanih" postova raznolikog sadržaja te ih se savjetuje da izbjegavaju linkove koji vode na "suhoparna" priopćenja za javnost. Uz to Twitter bi mogao poslužiti i kao komunikacijski alat tijekom kriza, primjerice u slučaju nesreća kad se od ministarstava zahtijeva objavljivanje informacija iz minute u minutu. (T. B.)

Izvor: Jutarnji list

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.