Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Tuži fakultet jer ne može pronaći posao

Nezaposlena 27-godišnjakinja smatra da joj fakultet nije pružio dovoljnu podršku u pronalasku zaposlenja

Trina Thompson iz New Yorka odlučila je tužiti koledž Monroe na kojem je diplomirala, jer ne može pronaći posao. U tužbi koju je prije predala američkom Vrhovnom sudu u Bronxu, Thompson navodi da joj Ured za napredovanje u karijeri na njezinu koledžu, unatoč svojim obećanjima, nije dovoljno pomogao u pronalasku posla te zahtijeva da joj vrati 70.000 dolara koliko je potrošila za školarinu, prenosi Martina Hrupić u Jutarnjem listu.

Ova nezaposlena 27-godišnjakinja u travnju je diplomirala informatičku tehnologiju, i tvrdi da od tada ne može pronaći adekvatan posao. Glavnim krivcem smatra Ured za napredovanje u karijeri koji joj, prema njenim riječima, nije dao nikakve smjernice niti savjete, iako koledž studentima to jamči doživotno.

"Nisu se dovoljno potrudili da mi pomognu", napisala je u tužbi Thompson, koja živi sa svojom majkom Carol, koja ističe da će ih studentski krediti koje Trina morati vratiti otjerati u još veće dugove.

S druge strane, na koledžu Monroe, koji na svojim Internet stranicama ističe da studentima pomaže u pronalasku posla, smatraju da je njezina tužba potpuno neutemeljena. "Koledž se ponosi time što svakom studentu daje izvrsnu podršku u razvitku karijere i ovaj slučaj uopće ne zaslužuje daljnje razmatranje", istaknuo je glasnogovornik Gary Axelbank. (V. K.)

Izvor:
Jutarnji list

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.