Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Medicinska sestra godine uopće nije medicinska sestra

Optužena Betty Lichenstein lagala je pri zapošljavanju, a otkrivena je nakon pritužbe pacijenta

Žena is američke savezne države Connecticut, koja je potrošila više od 2.000 dolara na večeru u povodu dodjele titule "Medicinske sestre godine", optužena je jer se u liječničkoj ordinaciji lažno predstavljala kao medicinska sestra.

Tužitelji kažu kako je dr. Gerald Weiss, kod kojeg je optužena Betty Lichenstein (56) radila, vjerovao da on zaista jest medicinska sestra, budući da mu je rekla kako ju je Udruga medicinskih sestara Connecticuta proglasila "Medicinskom sestrom 2008.".

Međutim, prema uhidbenog nalogu, ta udruga uopće ne postoji, a prava istina o "nagrađivanoj sestri" se možda nikada ne bi otkrila da se jedan pacijent nije potužio na njen rad. Nakon toga je državna kontrola otvorila istragu, a lažna sestra suočena je s kaznom od pet godina zatvora bude li proglašena krivom za zdravlja ljudi i krivo predstavljanje. (Hina)

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.