Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanci petkom bježe s posla

Zbog fleksibilnog radnog vremena zaposlenici petkom odlučuju ranije otići kući ili opće ne doći na posao

Među zaposlenicima u Velikoj Britaniji bilježi se novi, brzorastući trend – bježanje s posla petkom. Vjeruje se kako je ovo posljedica veće tolerancije poslodavaca prema fleksibilnom radnom vremenu, zbog čega sve više zaposlenika odlučuje petkom ostati kući kako bi imali produženi vikend.

Naravno,zaposlenici si ovakav luksuz mogu dozvoliti zbog tehnologije, pomoću koje svoj posao mogu obavljati i od kuće. Međutim, uredski telefoni tih zaposlenika i dalje svakodnevno zvone, pa ostali "odgovorni" zaposlenici moraju preuzimati njihov dio posla, upozoravaju poslodavci.

Izvlače se i na svinjsku gripu
Međutim, ova pogodnost za zaposlenike u ljetnim mjesecima pokazuje sve svoje negativne strane. Naime, upravo kada je većina zaposlenika na godišnjim odmorima, značajan dio njihovih kolega petkom ne dolazi na posao, pod isprikom da su bolesni, a sve kako bi uživali u sunčanom vremenu, žale se poslodavci.

U istraživanju koje je proveo website Euroffice, 41 posto zaposlenika je priznalo da im je moderna tehnologija omogućila da pobjegnu s posla, bez znanja nadređenog.

Iz Saveza britanskih poduzeća upozoravaju da se britansko radno okruženje značajno izmijenilo pod pritiskom recesije, jer zbog ušteda u poslovanju sve više poslodavaca nudi zaposlenicima fleksibilne radne uvjete.

Istraživanje Britanske trgovinske komore pokazalo je da poslodavci odobravaju čak 84 posto ukupnog broja zahtjeva zaposlenika za fleksibilnim radom. (V. K.)

Izvor:
Daily Mail

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.