Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

U Zagrebu 4. Effie konferencija

Na konferenciji će se dodijeliti i Effie nagrade koje se na svjetskoj, europskoj te na nacionalnoj razini dodjeljuju u više od 35 zemalja

U Zagrebu će se 2. Listopada održati 4. Effie konferencija, u sklopu koje će se održati svečana dodjela prvih hrvatskih Effie nagrade za najučinkovitije marketinške kampanje. Inače, Effie Awards/nagrade u svijetu se dodjeljuju još od 1968. godine i postale su međunarodni simbol marketinške učinkovitosti nagrađujući ono što je doista bitno – rezultate, pritom ne zanemarujući kreativnost.

Na prvo hrvatsko Effie natjecanje u organizaciji Best Marketinga Hrvatska i HURA-e, sve zainteresirane kompanije i kreativne agencije svoje su radove mogle prijaviti do 24. srpnja, a ukupno je prijavljeno čak 50 oglašivačkih kampanja.

Ideja i strategija najvažnije
"Effie nagrade dodjeljuju se za ideje koje djeluju, odnosno ideje koje postižu stvarne rezultate zahvaljujući promišljenim strategijama uz pomoć kojih su realizirane. Dobitnici Effie nagrada u pravilu su timovi sastavljeni od klijenta i agencije koji su se uspješno uhvatili u koštac s tržišnim izazovima te svojim marketinškim kampanjama postigle izrazite rezultate. Ono što odlikuje timove-dobitnike je odlična ideja i jasna strategija komuniciranja poruke", izjavio je Hando Sinisalu, generalni direktor Best Marketinga.

Cilj 4. Effie konferencije o učinkovitosti marketinga je predstaviti i analizirati marketinški najučinkovitije i najnagrađivanije kampanje iz cijeloga svijeta s naglaskom na našu regiju – Srednju i Istočnu Europu.

Sudionici konferencije imat će priliku slušati prezentacije europskih marketinških stručnjaka koji predstavljaju najuspješnije svjetske brandove i njihove oglašivačke kampanje koje su odnijele prestižne Effie nagrade i tako potvrdile svoju učinkovitost.

Zvijezde konferencije
Glavne predavačke zvijezde bit će Judd Labarthe i Peter Field. Labarthe se smatra vlasnikom neslužbenog svjetskog rekorda, jer je na 3 kontinenta do sada osvojio preko 30 Effie nagrada. Peter Field istinski je marketinški guru koji je proučavanjem marketinških kampanja diljem svijeta ustanovio određene "pravilnosti" i zakone uspješnih kampanja, a prezentirat će ih sudionicima Konferencije.

Uz njih, u ulozi predavača pojavit će se Aleksander Smigielski (Poljska), Unilever CEE Media Director i Soren Flensborg (Hrvatska), Direktor Marketinga Carlsberga Hrvatska i Mađarska. Predavanje će održati i istaknuti dobitnici inozemnih Effieja 2008: Peter Curk (Slovenija) iz Si.mobila, Jiri Grund (Češka) iz Microsofta i Jana Wiedemann (Austrija) iz agencije BBDO za kampanju za Wrigleyev Orbit.

Što se tiče prijavljenih kampanja za hrvatske Effie nagrade, njih će ocjenjivati žiri sastavljen od 21 člana – predstavnika klijenata, kreativnih i medijskih agencija, medijskih kuća te agencija za odnose s javnošću i istraživanje tržišta.

Više informacija o prvom domaćem Effie natjecanju i Effie konferenciji pronađite na www.croatiaeffie.com. (V. K.)

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.