Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Na godišnji najčešće od 10 do 14 dana

Čak 69 posto zaposlenika tijekom ljetnih mjeseci odmaralo više od sedam dana

Najveći val godišnjih odmora je iza nas, a većina (37 posto) od 641 ispitanika, u tom se periodu odmarala između 10 i 14 dana, pokazuje anketa koje proveo MojPosao.

Dio njih ističe da su planirali uzeti još dulji godišnji, ali si zbog količine posla to nisu mogli priuštiti. Osim toga, nekolicina ispitanika je istaknula da se u njihovoj tvrtki u pravilu, u ljetnim mjesecima, mora uzeti dva tjedna godišnjeg odmora, a ostatak mogu iskoristi po vlastitoj želji tijekom godine, dok je dio ispitanika istaknuo da im 14 dana traje kolektivni godišnji odmor.

I ljeti i zimi
Na godišnjem odmoru duljem od 14 dana bilo je 32 posto ispitanika, a najveći dio njih odmarao se između 15 i 21 dan. I dok je većina njih, kao i svake godine, planirala dulji godišnji odmor, nekolicina ih je istaknula da im toliko traje kolektivni odmor, koji moraju iskoristiti. Također, nekoliko je ispitanika odgovorilo da su na godišnjem odmoru proveli između 25 i 40 dana, a uglavnom je riječ o prosvjetnim djelatnicima.

Godišnji odmor u trajanju do sedam dana, koristilo je 13 posto zaposlenika. Dio njih je naglasio da im poslodavac nije dopustio da koriste dulji godišnji odmor, a dio je istaknuo da su zbog lošije financijske situacije morali skratiti planirani godišnji odmor.

Međutim, potrebno je istaknuti da se dio svih zaposlenika koji su bili na godišnjem, i svojevoljno odlučio za kraći odmor, kako bi im ostalo više dana za odlazaka na odmor tijekom zime.

Siromašniji budžet
Za razliku od ovih ispitanika, 18 posto zaposlenih još nije bilo na godišnjem odmoru. Nekolicina ispitanika odlučila je na godišnji ići tek na jesen, a dio ih je naglasio da im poslodavac ne dopušta korištenje godišnjeg odmora. Ipak, najviše ispitanika je navelo da zbog manjeg kućnog budžeta (još) nisu bili na godišnjem odmoru. (V. K.)

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.