Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

HRMA 2009: HR u vrijeme nepopularnih promjena

U Zagrebu se 20. i 21. listopada održava Human Resource Management Arena 2009., vodeća konferencija o upravljanju ljudskim resursima u regiji

Ugledni hrvatski PR stručnjak Krešimir Macan, specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove medije te vlasnik jedne od prvih hrvatskih agencija specijaliziranih za odnose s javnošću "Manjgura" govorit će na 8. godišnjoj konferenciji o upravljanju ljudskim resursima – HRMA 2009.

MojPosao: Koji je Vaš stav u glavnoj dilemi konferencije: HR slalom ili HR rock'n'roll u vremenima velikih promjena? Odnosno, što Vam se čini važnijim/korisnijim/efikasnijim: samo pažljivo izbjegavati prepreke, tj. pratiti procedure i pravila (slalom), ili tražiti kreativnija rješenja, možda rizičnija, s puno improvizacija (rock'n'roll)?

Krešimir Macan: Osobno sam uvijek za rock'n'roll, svjestan svih rizika koje nosi, no ako hoćete biti najbolji u poslu, uz znanje morate i riskirati jer ćete jedino tako pridobiti i zadržati najbolje ljude. A u ljudima je danas sve – znanje, energija, originalnost, ekipa – sve ono što će vas izdignuti od konkurencije i općenito na tržištu. Nisam se nikad uklapao u neke standardne okvire, pa mi je možda lakše ovako nastupiti, ali i onima koji idu ziheraški, slalomaški bih preporučio ipak malo rock'n'rolla s vremena na vrijeme.

MojPosao: Koje će biti glavne poruke Vašeg izlaganja u okviru drugog tematskog bloka: "Upravljanje ugledom kompanije u vrijeme nepopularnih mjera i promjena"?

Krešimir Macan: Način na koji se nosite s globalnom ili nekom internom krizom pokazatelj su vaše zrelosti, kako prema internim tako i vanjskim javnostima. Pravi lideri su upravo najjači u ovakvim situacijama što im omogućuje da i dalje zadrže tu odgovornu funkciju predvodnika. Komunikacije, a i njihov dobar timing, tome mogu uvelike doprinijeti, te danas postaju jedna od ključnih vještina s kojom, uz sve ostale poslovne kvalitete, moraju savršeno vladati i sadašnji i budući lideri.

MojPosao: Kako je izgledao Vaš put u PR /Public relations branšu?

Krešimir Macan: S obzirom da je u Dubrovniku posao turističkog vodiča uvijek bio na cijeni, moje me znanje stranih jezika dovelo prvo u tu branšu koja je jako slična PR-u jer dnevno prodajete priču o destinacijama koje obilazite. Kasnije je Domovinski rat i obilazak bojišta zamijenio obalu, i jednu stvar je vodila u drugu. To što sam formalno diplomirani inženjer elektrotehnike s FER-a, pomaže mi da uvijek budem na zemlji kada treba biti, ali s druge strane traži se i otvorenost za kreativne pristupe drugih – što se u konačnici pokazalo dobrom kombinacijom.

Osim Krešimira Macana, na 8. Human Resource Management Areni, sudionicima će se obratiti niz eminentnih govornika koji će izazvati postojeća razmišljanja o ulozi lidera u organizaciji, kao i o ulozi HR menadžera u ovim turbulentnim vremenima.

Među ostalima, govorit će Steve Boehlke, Jozsef Poor, Slavko Vidović, Nenad Filipović, Ratko Bošković i Vladimir Takšić, čija će predavanja pokriti sljedeće četiri vruće tematske cjeline:

1. HR I LEADERSHIP: PREŽIVLJAVANJE PROMJENA ILI UPRAVLJANJE PROMJENAMA?

2. UPRAVLJANJE UGLEDOM KOMPANIJE U VRIJEME NEPOPULARNIH MJERA I PROMJENA

3. TALENT MANAGEMENT: KAKO ODRŽATI ZDRAV VRT U SUROVIM UVJETIMA?

4. NAGRAĐIVANJE KAO MOTIVACIJA I KAO UŠTEDA: KREATIVNOST NA DJELU

Kome je HRMA namijenjena
Od svog prvog održavanja 2002. godine, Human Resource Management Arena se pozicionirala kao vodeća konferencija o upravljanju ljudskim resursima u regiji, koja pruža uvid u aktualna događanja unutar zajednice stručnjaka za ljudske resurse te omogućuje razmjenu znanja među kolegama.

Konferencije je namijenjena predsjednicima i članovima uprava, direktorima ljudskih resursa, stručnjacima zaduženim za spajanja i preuzimanja te strategiju i razvoj, rukovodiocima na svim razinama, ali i svim savjetničkim tvrtkama koje se bave ljudskim resursima.

Više informacija o konferenciji i atraktivnom programu pogledajte na stranicama HR Management Arene, a za sva ostala pitanja kontaktirajte nas na broj telefona 01 606 54 19 te na e-mail: tanja.prekodravac@selectio.hr

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.