Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Najviše se vjeruje vatrogascima, a najmanje političarima

Istraživanje GfK pokazalo kojoj profesiji građani EU najviše vjeruju

Građani najviše vjeruju vatrogascima, a najmanje političarima. Zaključak je to istraživanja o povjerenju u pojedine profesije, koje je Gfk Trust Index proveo u 20 zemalja Europske Unije.

Čak 90 posto građana smatra da njihovo povjerenje najviše zaslužuju vatrogasci, a za njima slijede učitelji i poštari koji su dobili oko 80 posto glasova. Na četvrtom mjestu nalaze se liječnici, a odmah nakon njih su vojska i svećenstvo, piše Jutarnji list.

Više povjerenja u ekologe, nego u policiju
Rezultati su također pokazali da građani više vjeruju organizacijama za zaštitu okoliša, nego, primjerice, policiji, a i dobrotvorne organizacije su dobile više glasova od sudstva koje je s 50-ak posto, završilo na sredini ljestvice povjerenja.

Manje od 50 posto glasova dobili su činovnici i istraživači tržišta te odvjetnici, predstavnici sindikata i novinari kojima vjeruje oko 40 posto građana. Na začelju ljestvice našli su se marketing profesionalci, bankari, menadžeri i propagandisti, a uvjerljivo zadnje mjesto, kao i lani, zauzeli su političari. Njima vjeruje samo 15 posto građana. (V. K.)

Izvor: Jutarnji list

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.