Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Amerikanci smatraju da su im šefovi nepošteni

Dvije trećine zaposlenika smatra da njihovi nadređeni nisu lojalni, a dio bi ih najradije otpustio

Većina američkih zaposlenika ne smatra svoje nadređene poštenima, a jedan od četiri zaposlenika najradije bi dao otkaz svom šefu samo kad bi to mogao, pokazala je studija koju je za Adecco, nad više od 2000 ispitanika provela američka tvrtka Harris Interactive.

Istovremeno, rezultati su pokazali da bi samo 40 posto zaposlenika preuzelo posao svog nadređenog kad bi im bio ponuđen, a zanimljivo je da dvije trećine zaposlenika ne bi ništa promijenilo u svom odnosu s nadređenim.

Čak 53 posto zaposlenika je istaknulo kako smatraju da njihov nadređeni nije pošten, a gotovo jednaki postotak ih smatra da nije pravedan i strpljiv. Četvrtina ih smatra da njihov šef posebno nije iskren kada govori o sigurnosti radnih mjesta zaposlenika.

Dvije trećine ispitanih smatra da njihovi nadređeni nisu lojalni svojoj kompaniji, a 28 posto bi, da to mogu, najradije otpustili svog šefa. Studija je također pokazala kako čak 89 posto zaposlenika smatra da je njihov odnos s nadređenim jedan od presudnih faktora za zadovoljstvo poslom. (Hina)

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.