Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Usprkos krizi polovica zaposlenika ima dobre odnose s kolegama

Krizu nisu uzrokovali suradnici pa nema razloga mijenjati odnos prema njima

Kriza i nesigurnost radnog mjesta danas su sveprisutni pojmovi i uvelike utječu na međuljudske odnose i atmosferu na radnom mjestu. Anketa koju je portal MojPosao proveo među 200 ispitanika pokazala je da je taj efekt dvojak.

Naime, polovica ispitanika ističe da su se zbog krize i nesigurnosti sa svojim suradnicima dodatno zbližili, ili su u jednakim odnosima kao i ranije, dok je druga polovica navela da su se od suradnika udaljili.

Da su se zbog krize dodatno zbližili sa suradnicima tvrdi 17 posto ispitanika. Razloga tome je nekoliko, a najčešći su, navode ispitanici, općenito loše poslovanje tvrtke u kojoj su svi svjesni da nitko nije zaštićeniji od drugog, ili zajedništvo među zaposlenicima koje je ojačalo nakon što je tvrtka, radi ušteda, morala otpustiti dio zaposlenika.

Međusobno nadmetanje
Trećina (33 posto) ispitanika pak tvrdi da nesigurnost nije ni na koji način utjecala na njihove odnose sa suradnicima. Naglasili su da osobe s kojima rade nisu ni na koji način utjecale na ovakav razvoj događaja pa ne vide zašto bi na bilo koji način mijenjali odnos prema njima, dok neki čak međusobno zbijaju šale na račun neizvjesnosti.

Međutim, polovica ispitanika (50 posto) navela je da su se zbog krize i nesigurnosti ipak udaljili od suradnika. Većina tih ispitanika tvrdi da je razlog tome što su jedni druge počeli doživljavati kao konkurenciju, te je nezdravo nadmetanje postalo izraženije nego ranije, a dodatni nemir unosi i povećana razina stresa. Također, navode i da zbog nesigurnosti mnogi povlače u sebe, ne želeći se nikome zamjeriti. (V. K.)

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.