Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Žene su jednako ambiciozne kao i muškarci

Muškarcima je važnija plaća i napredovanje, a ženama smisao i sadržaj poslovnog života

Žene su jednako ambiciozne kao i muškarci, zaključak je studije koju je provelo nizozemsko sveučilišta Radboud u Nijmegenu.

Rezultati su naime pokazali da žene u jednakoj mjeri kao i muškarci, smatraju da je osobni i profesionalni razvoj u životu iznimno važan. Međutim, dok je muškarcima važnije imati visoku plaću i neprestano napredovati u hijerarhiji organizacije, ženama je važniji sadržaj i dubina, poslovnog života.

Također, studija je pokazala da su se žene spremnije odreći profesionalnih ambicija, ako primijete da im to ugrožava obiteljski život.

Potrebno je istaknuti kako je u Nizozemskoj, gdje je provedena studija, zaposleno oko 75 posto svih žena, od čega njih 70 posto radi na poslovima sa pola radnog vremena, što je jedan od najviših postotaka u Europi.

Također, istraživanja su pokazala da su žene u Nizozemskoj spremne i dodatno raditi kako bi ostvarili svoje ambicije, ali ne više od dva dodatna sata. (Hina)

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.