Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Odrekao se karijere i novca da bi živio kao siromah

Hrani se povrćem, skuplja gljive, pere zube sa sipinim kostima i ne žali zbog takve odluke

Uspješan poslovni čovjek, Mark Boyle iz Bristola, odrekao se posla i sveg novca koji je imao, kako bi godinu dana – živio kao siromah u staroj kamp-kućici. Ovaj 30-godišnjak zadovoljno tvrdi da je to najbolja odluka koju je ikada donio.

Mark preživljava hraneći se povrćem koje uzgaja u malom vrtu, a također skuplja gljive, orahe, lješnjake i ostatke hrane i restorana i trgovina.

Što se tiče higijene, dodaje, umjesto zubne paste koristi sipine kosti koje pronađe isprane uz obalu, umjesto toalet papira, koristi se starim novinama, a tekući deterdžent za pranje rublja dobiva kuhanjem oraha.

Međutim, ističe da mu nije nikada dosadno, a rijetko se kada osjeća i usamljeno. Možda s tim uopće ne bi imao problema, da nije prekinuo vezu sa svojom djevojkom koja se, iako ga je podržala, nije mogla prilagoditi takvom načinu života.

Unatoč tome, Mark ističe da je konačno iskusio što znači život bez poslovnog stresa, a dodaje i da je napisao knjigu o svom iskustvu. "Ironično, prijatelji mi kažu da bi mogao dobro zaraditi od prodaje knjige. Međutim, što bi učinio s tim novcima – podijelio ih, stavio na bankovni račun, potrošio… Takva mi razmišljanja uzrokuju stres." (V. K.)

Izvor: Telegraph

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.