Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Najznačajniji radni stolovi na svijetu

Ovalnim uredom stoljećima dominira predsjednički stol, dok je na Einsteinovom stolu dominirao kaos

Uredom Billa Gatesa dominiraju tri međusobno povezana monitora koja su spojena s jednim glavnim računalom. Također, na njegovom se radnom stolu uglavnom nalazi vrlo malo papira, budući da pregled svih radnih zadataka i bilježaka prati na tri monitora. Međutim, posjeduje i "nisko tehnološku" uredsku opremu – bijelu ploču s flomasterom za koju kaže da je savršena za brainstorming.

Kada je američki predsjednik Barack Obama ušao u Ovalni ured u Bijeloj kući, sjeo je za jedan od najpopularnijih radnih stolova na svijetu. Izrađen od hrastovine, korištene s britanskog broda Resolute koji je pronašla američka flota i vratila ga Engleskoj u znak dobrih odnosa, ovaj radni stol je poklon britanske kraljice Victorie, tadašnjem američkom predsjedniku Rutherford Hayesu. Uz iznimku Lyndona Johnsona, Nixona i Forda, svi dosadašnji američki predsjednici koristili u se ovim radnim stolom.

Fotografije radnog stola Alberta Einsteina, na američkom Sveučilištu Princeton, koje su prvi put objavljene 1955. godine u časopisu Life, jasno ukazuju na "kreativni nered" u kojem se snalazila jedna od najznačajnijih ličnosti svjetske povijesti. Gomile papira, raščupane knjige, razmrvljena kreda, pa čak i lula pažljivo odložena na hrpu, jasno prikazuju da je za tim stolom sjedila i razmišljala osoba koja je znatno "drugačija" od ostatka čovječanstva.

Za svjetski mir dovoljni papir i olovka
Radni prostor u kojem je stvarati počeo "glavni mozak" Applea, Steve Jobs, izgledao je poput garaže, skladišta, ili čak i prostorije za odlaganje glomaznog otpada. Iako je bio skučen, neuredan i mračan, u tom se prostoru nalazio radni stol za kojim je jedan od najvećih geekova smišljao kako i kojim tehnološkim gadgetima ljudima uljepšati i olakšati život.

Otac "mirnog obračuna", Mahatma Ghandi za svojim radnim stolom nije imao nikakvih "tehnoloških pomagala" koja bi se iz današnje perspektive smatrala neophodnom uredskom opremom. Čak nije imao niti stolice, budući da je volio sjediti na podu. Zbog toga je imao vrlo nizak radni stol na kojem je pisao brojna pisma, kojima je pokušavao natjerati moćne svjetske vođe na mirno rješavanje sukoba. (V. K.)

Izvor: Amazing Facts

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.