Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Najveće postignuće: povratak bivšem dečku

Prilikom javljanja na natječaj za posao, kandidati navode tragikomične pojedinosti iz života

Kada je direktorica američke tvrtke FlexJobs.com tražila zaposlenike, na natječaj se javila osoba koja je u svom životopisu navela da je "prvak u hrvanju sa svinjama". Čak je i detaljno napisao težinu svinje, broj natjecatelja te opisao mjesece teških priprema za to natjecanje.

No, ova je direktorica, koja napominje da se taj kandidat svojim životopisom definitivno istaknuo od ostalih, tek jedna u nizu poslodavaca, koji su primile svakojake prijave za otvorene radne pozicije.

Direktor jedne američke tvrtke dobio je životopis, koji bi mogao biti napisan na tri stranice. Međutim, kandidat ga je odlučio napisati na jednoj stranici u veličini fonta 7.

Previše izložena u striptiz klubu
Menadžerici iz tvrtke Set Free Life Seminars LCC, jedan je kandidat poslao životopis napisan rukom, na žutom papiru. Pod radnim iskustvom napisao je da radi u CIA-i, dok je pod opisom posla naveo da "nije ovlašten navodi detalje o svom radu dok radi u CIA-i".

Međutim, opisa svog posla nije se ustručavao jedan kandidat, koji je na početku svoje karijere radio u dućanu. Kao jedno od njegovih dužnosti naveo je rezanje sira.

Michael Becce, izvršni direktor tvrtke MRB Public Relations zaprimio je od jednog kandidata životopis i molbu u kojoj je pisalo: "Čini mi se da bi moje radno iskustvo odgovaralo zahtjevima vašeg radnog mjesta. Međutim, ja ne želim graditi karijeru na tom iskustvu."

Među mnogobrojnim smiješnim životopisima svakako se ističe onaj osobe koja se natjecala za poziciju u računovodstvu te napisala kako je posebno vješta u igranju Playstationa 3, ili onaj u kojem je kandidatkinja napisala da joj se nije svidio rad u striptiz klubu, jer se osjećala "previše izloženom".

Priliku za predstavljanje na razgovoru za posao nije dobio kandidat koji je u životopisu naveo da "izvrsno primjećuje detalje", budući da je u riječi "izvrsno" imao gramatičkih pogrešaka, kao ni osoba koja je pod hobijima navela "spavanje", te niti ona koja je navela da joj je najveće osobno postignuće bilo "povratak dečku nakon njegova izlaska iz zatvora". (V. K.)

Izvor: careerbuilder.com

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.