Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Executive MBA: U novoj generaciji 70 polaznika

Prvi modul "Menadžerska ekonomija i kvantitativne metode", vodio je predavač Anthony J. Evans

Statistike pokazuju da recesijska razdoblja potiču menadžer na rad na sebi. Međutim, danas im je, nego ikada prije, važnije da im program za kojeg se odluče svojom kvalitetom donese komparativnu prednost na tržištu rada.

"COTRUGLI Business School je u 2009. dobila međunarodnu AMBA akreditaciju za svoje programe i time ušla u društvo top poslovnih škola iz čitavog svijeta. Takva akreditacija je neprikosnovena potvrda kvalitete naših MBA programa, što su prepoznali i polaznici", kaže dr. Jyoti Gupta, dekan škole.

Stoga ne iznenađuje da nova generacija Executive MBA programa na COTRUGLI Buisness School broji 70 polaznika iz čitave regije (RH, Slovenija, BiH, Makedonija, …). Nedavno su se okupili na prvom predavanju, tj. modulu, koji se bavio temom "Managerial Economics and Quantitative Methods" (Menadžerska ekonomija i kvantitativne metode). Trodnevni modul vodio je londonski predavač Anthony J. Evans, koji je radio mnoga istraživanja u tranzicijskim zemljama, što je rezultiralo knjigom koju upravo izdaje ("Neoliberalna revolucija u Istočnoj Europi: ekonomske ideje iz komunizma prema tranziciji").

Kroz modul "Menadžerska ekonomija i kvantitativne metode" polaznici su stekli znanje o osnovnim principima mikro i makroekonomije te o utjecaju ekonomskih sila na funkcionalne i strateške menadžerske odluke. Također, naglasak je stavljen na razumijevanje osnovnih tehnika kvantitativne i statističke analize i njihove primjene u praktičnim poslovnim situacijama.

Svoje oduševljenje programom nisu krili niti sami polaznici pa je tako Daniela Marušić Gajica, Direktorica ljudskih potencijala u tvrtki 3M istaknula kako je "vrlo profesionalan, otvoren i elokoventan predavač zahtjevnu materiju približio polaznicima na jednostavan i pristupačan način".

Igor Strmečki, Direktor sektora informatike u Coca Cola HBC Hrvatska istaknuo je da je ovaj modul nadišao sva njegova očekivanja. "Svi kolege su bili iznimno motivirani, što je timski rad i studije slučajeva učinilo pravim zadovoljstvom. Također, budući da sam po struci inženjer, strahovao sam da mi tematika neće biti bliska, međutim, desilo se upravo suprotno – tema je prikazana na zanimljiv i drugačiji način." (V. K.)

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.