Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Odlučio podijeliti bogatstvo, jer ga nije usrećilo

47- godišnji Karl Rebeder najsretniji je u malenom stanu u Innsbrucku, sa 6.600 kuna mjesečno

Austrijski milijunaš odlučio je pokloniti cijelu svoju imovinu i bogatstvo zato jer ga ono nikada nije usrećilo. Tako će 47- godišnji Karl Rebeder iz Linza darovati svih 2,7 milijuna funti (22,4 milijuna kuna) organizacijama koje se bave pomoći za siromašne u Južnoj Americi.

Rebeder ističe da je od 2004., kada je prodao vlastitu kompaniju, već financirao niz projekata za pomoć siromašnima u središnjoj i Južnoj Americi, kojima se stanovništvo osposobljavalo za ratarske radove, kako bi mogli početi zarađivati.

Sada će pak, pomoć dijeliti putem mikro-kreditnog fonda, čiji je osnivač, a kojem će i darovati cijelo bogatstvo. "Luksuzne automobile i avion sam već darovao, a jedva čekam da se riješim svega ostalog", izjavio je za austrijsku televiziju. Naglašava da se bogatstva odlučio odreći 2004., kada se sa tadašnjom suprugom vraćao s Havaja te shvatio da zapravo "umire od konzumerizma".

Inače, Rebeder ne potječe iz bogate obitelji. Otac mu je bio ličilac, a majka službenica. Ipak, u 21. godini je pokrenuo prvu vlastitu kompaniju i ubrzo se obogatio. Mislio je, kaže, da će biti sretniji, ako ima više novaca. Međutim, prevario se. Danas je najsretniji u malenom stanu u Innsbrucku, s 800 funti mjesečnih primanja (oko 6.600 kuna). (V. K.9

Izvor: Daily Mail

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.