Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Agentima MI5 otkazi zbog nepoznavanja Facebooka

Mlađi kolege po drugim odjelima vremešne agente u šali nazivaju i 'James Bond generacijom'

Stariji obavještajci britanske obavještajne službe MI5 našli su se pred neprijateljskim izazovom koji ne mogu jednostavno svladati. Njihovi neprijatelji su internet, Twitter i Facebook.

Unatoč rastućim troškovima, njihov poslodavac nema previše razumijevanja, pa je najavio umirovljenje vremešnih agenata koji se ne znaju služiti internetom i ne razumiju na koji način funkcioniraju Twitter i Facebook. Inače, mlađi kolege po drugim odjelima starije agente u šali nazivaju i "James Bond generacijom".

Plan moderniziranja osoblja iznio je Jonathan Ewans, glavni direktor MI5, koji je pred parlamentarnim odborom izrazio zabrinutost zbog nerazvijenih IT vještina među svojim zaposlenicima, zbog čega će neke od njih morati poslati u mirovinu.

"Mislim da neke od njih nećemo više trebati u budućnosti", najavio je Ewans prilikom predstavljanja programa zbrinjavanja viškova. Cilj je privući mlade, računalno i tehnološki pismene agente, koji se mogu brzo razmještati u operacije.

Inače, MI5 ima oko 3.500 agenata, a do slijedeće godine planira se povećanje tog broja na 4.100, što je dvostruko više u usporedbi sa 2001. godinom. Većina novopridošlog osoblja je u 20-im i 30-im godinama starosti, a u službu su ih privukle ciljane reklamne kampanje te dijelom i špijunske serije na BBC-u. (V. K.)

Izvor: Daily Telegraph

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.