Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Stipendije za dvometraše i skejtere

U svijetu postoje brojne stipendije za školovanje, a neke su krajnje neobične

Mnogi studenti u svijetu, zbog lošije financijske situacije u obitelji, često ne uspijevaju upisati fakultet ili postići razinu obrazovanja koju bi željeli. Svoj spas oni traže u stipendijama za školovanje, za koje istovremeno apliciraju i ostali uspješni studenti, bez obzira na svoje financijsko stanje. Zbog ograničenog broja stipendija, a velike potražnje, značajan broj mladih tako nikada ne dobije mogućnost za nastavak školovanja.

Međutim, dobra je vijest da, osim svima poznatih stipendija, postoje i one manje poznate koje nisu toliko "izdašne", ali su u svakom slučaju krajnje neobične.

"Što za mene znači biti visok?"
Ako se prilikom ulaska u prostoriju morate saginjati kako biste ušli kroz vrata, vaša opcija je stipendija za visoke. Naime, za ovu se stipendiju mogu prijaviti svi muškarci viši od 188 centimetara te žene više od 178 centimetara. Sve što trebate učinit za prijavu jest napisati esej na temu "Što za mene znači biti visok?".

Ako pak niste dovoljno visoki za ovu stipendiju, dobra vijest je da postoji i stipendija za niske osobe, koju dodjeljuje Billy Barty Foundation. Međutim, za stipendiju mogu aplicirati samo osobe niže od 147 centimetara koje posjeduju i medicinsku dokumentaciju o patuljastom rastu.

Predviđanje tržišnih trendova
Također, neobična je i Fredrick and Mary F. Beckley stipendija, koja je namijenjena isključivo ljevorukim osobama. Stipendija iznosi 1000 dolara, a svi ljevoruki mogu zaključiti kako je ugodno živjeti u svijetu desnorukih.

Ako ste pak vješti u predviđanju budućnosti, možda ste idealan kandidat za stipendiju izvrsnosti u predviđanju budućnosti. Ova je stipendija namijenjena poticanju interesa studenata za područjem ekonomije i predviđanjima tržišnih trendova.

Među neobičnim stipendijama također se ističe i ona namijenjena vozačima skateboarda, koji na temelju vratolomija mogu osvojiti stipendiju u vrijednosti od 5000 američkih dolara ili tri djelomične stipendije od 1000 dolara. (V. K.)

Izvor: myhumors99.com

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.